Radnička partija: Sa zadovoljstvom očekujemo sudski postupak

"Perovićka pokušava tužbom oslanjajući se na podršku bivših kolega u Osnovnom sudu, zamazati oči javnosti. Neke kažnjava zbog toga što nisu prijavili minus u banci dok one koje su nezakonito zgrnuli milione pokušava da abolira"

2253 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Radnička partija saopštila je da "sa zadovoljstvom" očekuje sudski postupak koji je protiv njih najavila direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović.

"Očajnička potreba Perovićke da presavije tabak shvativši da je razotkrivena samo je potvrda pod čijim pritiskom to čini i ko su njeni nalogodavci. Ovo je najbolji dokaz kolika nervoza vlada kod stečajne mafije kojoj odzvanja. Radnička partija godinama ukazuje na spregu pojedinih sudija Privrednog suda i upravnika, kao i na selektivan rad ASK kroz Odbor za antikorupciju Skupštine Crne Gore", navodi se u reagovanju Radničke partije.

Dodaju da se nadaju da će nadležni organi "prilikom obnove licenci dobro ispitati medijske navode o tome kako je stečajni upravnik Žarko Ostojić mogao dobiti istu".

"S obzirom da je ZOS jasan u dijelu da osuđivana lica ne mogu da se bave tim poslom. Po tvrdnjama dobro upućenih Ostojić je prije afere Vrhovni sud pravosnažno osuđivan i za falsifikovanje isprava. Očito da ljudi koji su stasali u hibridnom režimu ne znaju za odgovornost već samo za pritiske. Valjda misle da će tako istinu prikriti ne shvatajući da se novi sistem uspostavlja. Perovićka pokušava tužbom oslanjajući se na podršku bivših kolega u Osnovnom sudu, zamazati oči javnosti. Neke kažnjava zbog toga što nisu prijavili minus u banci dok one koje su nezakonito zgrnuli milione pokušava da abolira", navodi se u reagovanju.

Iz partije, čiji je lider Maksim Vučinić, optužili su Perović da "drži leđa" predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću.

"Lako je provjeriti i da li je oslobodila njegovog kuma Žarka Ostojića zatvorske kazne, kao i da li istog istražuje tužilaštvo. Nije teško ni provjeriti stečajne spise i način na koji su likvidirane firme njenih prijatelja i rođaka koje SDT tereti za utaju poreza. Isto tako spisi predmeta nisu emigrirali ni za predmet nestanka novca u Vrhovnom sudu, tako da se može doći i do izjave Jovanića. Potez Perovićke koja kao javna funkcionerka treba da zna da je pod posebnom pažnjom javnosti je zapravo još jedan u nizu dokaza da smo pogodili pravo u metu. Umjesto da ne zloupotrebljava instituciju na čijem je čelu za lični interes, ona očajnički pokušava pritiscima da prikrije istinu. Sa zadovoljstvom očekujemo sudski postupak, kao i ishod tužilačke istrage o njenoj utaji poreza prodajom stana koji je dobila od države. Javnost će imati čuti još mnogo toga zanimljivog o toj grupaciji", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: