DPS: Prethodna poslovna godina po prvi put nije završena sa pozitivnim bilansom

"Konstatovano je da je finansijsko poslovanje za 2021.godinu sprovedeno u skladu sa Međunarodnim računovodstvenim standardima, Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja kao i odgovarajućim propisima iz oblasti koje tretiraju ovu materiju"

6823 pregleda 1 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je danas da prethodna poslovna godina partije, po prvi put nije završena sa pozitivnim bilansom.

Oni su kazali da je to "posljedica dijelom neredovnog transferisanja sredstava iz lokalnih budžeta, ali i posebnih troškova nastalih tokom sveobuhvatnog reformskog procesa tokom protekle godine, a koji su se prvenstveno odnosili na organizaciju vanrednog Kongresa, Opštinskih izbornih konferencija, kao i Kongresa i Opstinskih konferencija Savjeta mladih, odnosno Alijanse žena".

Iz DPS je saopšteno da je Nadzorni odbor te partije na sjednici održanoj 30 marta 2022. godine razmatrao materijale i dokumentaciju koja se odnosi na rad finansijskog sektora partije za 2021.godinu.

"Tom prilikom, konstatovano je da je finansijsko poslovanje za 2021.godinu sprovedeno u skladu sa Međunarodnim računovodstvenim standardima, Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja kao i odgovarajućim propisima iz oblasti koje tretiraju ovu materiju. Takođe, Nadzorni odbor je konstatovao zadovoljstvo činjenicom da je Državna revizorska institucija (DRI), vršeći prethodnu redovnu godišnju reviziju, dala pozitivno mišljenje, sa preporukama koje se tiču samo tehničkih korekcija, što je još jedan pokazatelj da Demokratska partija socijalista svoje poslovanje sprovodi isključivo saglasno važećim zakonima i propisima iz ove oblasti", poručili su iz DPS.

Poručili su i da je Nadzorni odbor, saglasno predstavljenim dokumentima, podacima i aktivnostima, kao kontrolno ali i savjetodavno tijelo - uz određene preporuke, pozitivnim ocijenio način poslovanja u prethodnoj godini.

Bonus video: