Brđanin: Trebaće mnogo vremena da se iz obrazovnih institucija isele ostrašćeni vjerski velikodostojnici

"Šteta koju je Vesna Bratić učinila državi Crnoj Gori je ogromna. Najmanja je ova finansijska koju će država imati povodom sporova koji se rješavaju u korist smijenjenih direktora. Oni će, naravno MPNKS tužiti i za nanešene duševne bolove, diskreditaciju i diskriminaciju"

4997 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore
Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Eldin Brđanin poručio je da je šteta koju je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) Vesna Bratić "učinila državi Crnoj Gori ogromna", dodajući da je "odlazeća vlast pod plaštom depolitizacije toliko ispolitizovala obrazovni sistem da će trebati mnogo vremena da se iz obrazovnih institucija isele ostrašćeni vjerski velikodostojnici, kleronacionalisti i ljudi bez adekvatnog upravljačkog kapaciteta."

Brđanin je kazao da je "Ministarstvo prosvjete i nauke u svakoj državi je zamajac razvoja društva i temelj očuvanja nacionalne posebnosti svake države."

"Tako je bilo i u Crnoj Gori sve do dolaska Vesne Bratić na čelo te ustanove, državljanke druge države čiji je zadatak bio da sistemski uruši sve ono što je nacionalna posebnost naše države", poručio je Brđanin, piše u saopštenju.

On navodi da je prvo "na šta je udarila, ministarka 4 u 1, bila je "sječa" direktora predškolskih ustanova, kao i ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja", poručivši da se na tome "nije zaustavila".

Brđanin dodaje da je "udarila na institucije kulture i sporta, sa posebnim akcentom na izbor kadrova u Univerzitetu."

"Šteta koju je učinila državi Crnoj Gori je ogromna. Najmanja je ova finansijska koju će država imati povodom sporova koji se rješavaju u korist smijenjenih direktora. Oni će, naravno MPNKS tužiti i za nanešene duševne bolove, diskreditaciju i diskriminaciju", poručio je Brđanin u saopštenju.

Brđanin navodi da je "vrijedno pomenuti da je prethodna rukovodeća struktura u najvećoj mjeri imala stručan kadar čiji je rad permanentno praćen kako od lokalne zajednice, tako i od stručnih službi."

"No, pravda je spora, ali i dostižna", zaključuje u saopštenju.

Bonus video: