pregovori o manjinskoj vladi

Ivanović: SNP spreman na određene ustupke

Svaki dan nefunkcionisanja Vlade šteti građanima, kazao je potpredsjednik SNP-a

19333 pregleda 433 reakcija 42 komentar(a)
Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ivanović, Foto: Luka Zeković

Socijalistička narodna partija (SNP) spremna je za određene ustupke kad je u pitanju manjinska vlada, jer svaki dan nefunkcionisanja Vlade šteti građanima, kazao je potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović.

On je podsjetio na izričit stav SNP-a da ne prihvataju da u manjinskoj vladi budu DPS, SDP i SD.

Međutim, kako je rekao za Radio Crne Gore, posljednjih dana se pojavila opcija da bi u vladu trebalo da uđu SDP i SD.

"Ostavljena je mogućnost da se razgovara ovih dana o tome, da se, ako ne i jedna i druga, da barem jedna partija, posebno SDP budu sastavni dio te vlade. Mi o toj mogućnosti smo dali svoje mišljenje. Ostajemo pri tome, s tim što smo otvoreni za razgovor i nalaženje nekih mogućnosti" rekao je Ivanović, kako prenosi Portal RTCG.

Svjesni činjenice da je najveći gubitak za Crnu Goru da vlade ne bude i da ne radi punim kapacitetom, kako je rekao Ivanović, spremni su za određene ustupke ako to zavisi od SNP-a.

"Sad niti imam dogovoreno u partiji, niti imam ovlašćenje da kažem koja je varijanta u igri. Nećemo tražiti mišljenje DPS-a po svaku cijenu. Spremni smo na neke ustupke. Koje? O tome nema definisanog stava partije. Brzo ćemo ga imati jer smo svjesni činjenice da je svaki dan kašnjenja vlade šteta po građane", poručio je Ivanović.