SDP: Ponašanje Bulajića antidemokratsko, vodi se isključivo uskim partijskim odlukama

Kako navode, naglo pogoršanje standarda građana Crne Gore, ali i bezbjednosni izazovi sa kojima se Crna Gora suočava, "očigledno nijesu dovoljan razlog da bi potpredsjednik Skupšine iz redova DF Strahinja Bulajić zakazao sjednicu"

6318 pregleda 20 reakcija 22 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Ponašanje predstavnika Demokratskog fronta (DF) na mjestu potpredsjednika Skupštine je duboko antidemokratsko i pokazuje da taj politički blok i dalje ostaje glavna brana za napredak Crne Gore u evropskim integracijama, ali očigledno i instrument regionalnih i drugih političkih i bezbjednosnih stuktura za destabilizaciju Crne Gore.

To su saopštili iz Socijaldemokratske partije, reagujući na navode DF-a da je prozivanje predsjedavajućeg parlamenta Strahinje Bulajića da zakaže sjednicu na teme koje ne propisuje Poslovnik, samo je još jedna od podmetačina kojom neko želi da sakrije propast pregovora o manjiskoj vladi.

Kako navode, naglo pogoršanje standarda građana Crne Gore, ali i bezbjednosni izazovi sa kojima se Crna Gora suočava, "očigledno nijesu dovoljan razlog da bi potpredsjednik Skupšine iz redova DF Strahinja Bulajić zakazao sjednicu", a da zaključavanje Skupštine u ovako kriznom trenutku može ići na ruku samo onim strukturama "kojima je cilj da se destabilizuje naša zemlja i unese panika i strah među naše građane".

"Umjesto opšteg društvenog i državnog interesa, Bulajić se, na žalost, vodi isključivo uskim partijskim odlukama. Građani su umorni od politčkih prepucavanja u trenutku kad za rezervoar goriva treba da daju preko 100 eura, a hljeb je poskupio već dva puta ovoj godini. Umorni su od raznih "eksperata" koji su uspješne državne monopolske firme doveli od gubitaka, koji nijesu u stanju da registruju avione za gašenje požara ili gube desetine sudskih sporova zbog nezakonitih smjena, a od kojih danas peru ruke oni koji su ih na ta mjesta izglasali", navodi se u saopštenju SDP-a.

Ističu i da građani, s pravom, očekuju da Skupština ispunjava svoju osnovnu Ustavom određenu funkciju i za njeno zaključavanje nema niti može biti opravdanja, te da preko 100 zakona čeka u proceduri, nema aktikriznih mjera, "djecu nam policiija izvodi iz škole zbog bombaških prijetnji i to su realni problemi koje moramo rješavati hitno i bez odlaganja".

"Naša privpreda očekuje podršku kako ne bi doživjela katastrofu usljed ogromnog rasta cijena uvoznih roba, ali i troškova poslovanja u našoj zemlji. Odlazeća Vlada za to vrijeme ne ispunjava svoju ključnu evropsku i evroatlantsku obavezu, čime se dodatno usložnjava situacija u sektoru bezbjednosti i odbrane države i zanemaruje činjenica da smo zemlja članica NATO i u pristupnim pregovorima sa EU", saopšteno je iz SDP-a.

Oni su još jednom pozivamo Bulajića da u hitnom roku zakaže sjednicu Skupštine i "time spriječi nastavak negativnih posljedica koje ovih mjeseci osjećaju svi građani Crne Gore".

Bonus video: