Škrelja: Poslanici DF-a se iživljavaju nad građanima koji jedva preživljavaju

"Ovo je najbolji pokazatelj kako kod njih ne postoji ni zera odgovornosti", kazao je poslanik DPS-a

9285 pregleda 88 reakcija 32 komentar(a)
Škrelja, Foto: Luka Zeković
Škrelja, Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Luiđ Škrelja kazao je da blokadom Skupštine nanose ozbiljne posljedice po ekonomsku situaciju i stabilnost Crne Gore.

Ocijenio je da se poslanici Demokratskog fronta (DF) koji, kako je kazao, primaju hiljade eura, a da "već mjesecima ne rade ništa", i ne daju drugima da rade, "iživljavaju nad građanima koji jedva preživljavaju".

"Demokratski front koji je decenijama u ulozi opozicije, uvijek gledao kako da naudi svojoj državi a da služi tuđima, i danas sa pozicije vlasti, bahatom zloupotrebom funkcija drži našu državu i sve njene građane kao taoce svoje nakaradne politike. Osmišljenom akcijom blokade Skupštine u režiji Andrije Mandića i njegovih nalogodavaca, uz pristanak Strahinje Bulajića da bude učesnik ovog suspendovanja Ustava i Poslovnika, i maltretiranja građana, nanose se ozbiljne posljedice po ekonomsku situaciju i stabilnost Crne Gore", saopštio je Škrelja.

Time je, kako je kazao, neodgovornost čelnika Demokratskog fronta, koji su "svih ovih godina prepoznati kao remetilački i destabilizujući faktor u Crnoj Gori", prevazišla sve dosad viđeno od strane tog političkog saveza. "I to građani treba da vide, pošto je ovo najbolji pokazatelj kako kod njih ne postoji ni zera odgovornosti."

"Lako je poslanicima DF-a, koji primaju hiljade eura, a već mjesecima ne rade ništa, i ne daju drugima da rade, da se iživljavaju nad građanima koji jedva preživljavaju. Lako je i njihovim partijskim uhljebima, njihovoj djeci, rođacima, kumovima koje su po dubini i širini državnih firmi rasporedili. Ali svaki strukovni sindikat, udruženje proizvođača ili obični građanin treba da zna da je Demokratski front, taj koji koči institucije i onemogućava između ostalog i čitav niz paketa ekonomske pomoći koje sve odgovorne države pripremaju u ovoj krizi. Kako omogućiti građanima da prežive ovaj udar na standard, u svakoj državi je centralna tema, sem u našoj, jer Demokratski front i njegovi sateliti to onemogućavaju. Ovakvim ponašanjem, ispraznom retorikom i licemjernim komentarima, u stilu bahatih funkcionera kojima, makijavelistički, sredstvo opravdava cilj, samo pokazuju da se cijelo njihovo političko djelovanje, program, ideologija svela samo na jedno – puku destrukciju", zaključio je Škrelja.

Bonus video: