Saslušaće nadležne zbog dojava o bombama, snimka iz Ulcinja i navodne kupovine mandata u Kotoru

Saslušanje Vukšića, Sekulovića, Brđanina i Novovića će se po jednoj tački obaviti sjutra, dok će se o ostalim terminima naknadno odlučiti

32568 pregleda 21 reakcija 22 komentar(a)
Knežević, Foto: Luka Zeković
Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.04.2022. 13:13h

Odbor za bezbjednost i odbranu usvojio je jednoglasno odluku da se u srijedu održi kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića i GST Vladimira Novovića povodom prijetnji upućenih institucijama i školskim ustanovama.

Sjednica će se održati u "gluvoj sobi".

Predsjednik Odbora Milan Knežević stavio na glasanje drugu tačku, prijedlog da se zbog snimka iz Ulcinja obavi kontrolno saslušanje Sekulovića, Brđanina i Novovića, što su poslanici jednoglasno usvojili.

Objasnio je da će se o datumu održavanja te sjednice naknadno izjasniti.

Odbor je donio i odluku o saslušanju vezanom za navodnu kupovinu mandata u Kotoru, sa osam glasova za i dva glasa protiv, bez uzdržanih.

Martinović: Imamo na sceni aferu 'Snimak 2'

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović na samom početku sjednice predložio je dopunu dnevnog reda, govoreći o "najbrutalnijim optužbama onih koji na državnom nivou pokušavaju da naprave većinu" - Građanskog pokreta URA i Demokratske partije socijalista.

"Imamo na sceni aferu 'Snimak 2' i iz tih razloga mi iz Demokratske Crne Gore predlažemo da se po ovom pitanju saslušaju glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin", rekao je Martinović.

Istakao je da od njih treba tražiti odgovore na pitanja šta su do sada preduzeli povodom svih zbivanja tokom predizborna kampanje u Ulcinju.

Rekao je da je kupovina glasova nešto protiv čega su se svi borili godinama i da to ne može doprinjeti Crnoj Gori na evropskom putu.

"Mi treba konačno u Crnoj Gori da se takmičimo izbornim programima, idejama...a ne da se vrđi kupovina glasova", rekao je on.

Knežević je pitao Martinovića da li je precizno formulisao njegov prijedlog da druga tačka dnevnog reda bude saslušanje Novovića i Brđanina povodom objavljivanja snimka o mogućoj kupovini glasova.

Martinović je prethodno rekao da ta situacije mora da se rasčisti na pravni način, dodajući da ne razumije kako neko može da pledira da bude mandatar i sastavlja Vladu, a da se bavi kupovinom glasova.

On je dodao da je očito da su jedni od drugih (DPS i GP URA) za kratak period naučili kako se dobijaju glasovi i da su zato jedni drugima obećali podršku, ali da vjeruje da je Novović u potpunosti nezavisatan i da ima sve pretpostavke da preduzme pravne radnje koje mu zakon omogućava.

Poslanik DPS-a Predrag Bošković predložio je dopunu Martinovićevog prijedloga - da se istim povodom sasluša direktor ANB-a Vukšić, najavljujući da na toj sjedinici želi da dobije odgovore o ulozi Joanikija Mićovića na dan lokalnih izbora u Ulicnju.

Martinović mu je odgovorio da DPS i oni neće podnosti nikakve zajedničke dopune.

Knežević je odgovorio da će svaki predlog koji ide u pravcu dopune staviti na glasanje, a Bošković je Martinoviću odgovorio da njegova ideja nije ni bila da bilo što zajedno rade u ovom trenutku.

"A ko zna šta se može desiti u budućnosti".

Pojasnio je da je njegova ideja bila da olakšaju rad Odbora, a da onimogu podnijeti novu inicijativu da raspravljaju o Kotoru i kupovinin manadata u Kotoru.

Konatar: Podržavam proširenje dnevnog reda i predlog za saslušanje povodom zbivanja u Kotoru

Polsanik GP URA Miloš Konatar kazao je da izgleda da je Skupština nedostajala mnogima.

"Da relaksiram kolege i predlagače proširenja dnevnog reda, pošto očigledno neki u pauzi rada Skupštine sanjaju GP URA, pa smo čuli da se dvadeset puta pominje, ali to je dobro, ljepši su snovi", kazao je on, dodajući da podržava predlog za saslušanje.

Istakao je da nema potrebe za naučenim govorima, i da podržava i predlog za saslušanje povodom zbivanja u Kotoru.

"Što se tiče GP URA apsolutno nemamo što da krijemo i potpuna podrška da se proširi dnevni red", kazao je on.

Martinović mu je odgovorio da ne zna je li neko naučio nešto i došao sa pripremljenim govorima, ali da su neki vrlo brzo naučili da obmanjuju javnost.

"Taj GP URA ako ga neko sanja, građani mogu samo dobiti košmar zbog prekrajanja izborne volje građana", rekao je on.

Odbor za bezbjednost i odbranu
foto: Luka Zeković

Kazao je da je GP URA u izbornoj noći saopštio da su osvojili 14 ili 15 mandata, ali da oni u gradu iz kog je mandatar, kojem je mandat dao predsjednik države i DPS-a Milo Đukanović, ali da oni imaju samo pet mandata, jer na izbore nijesu izašli sami.

Knežević je kazao da je atmosfera dostigla vrhunac, a da nisu ni usvojili dnevni red, dodajući da je to draž Odbora za bezbejdnost i odbranu.

Konatar je kazao da mu je žao što građani moraju da slušaju "ovo maltretiranje mozga", aludirajući na Martinovićevu izjavu.

"Ako je neko naučio na bilo kakve manire kupovine galsova, taj treba da ide u zatvor i da za to odgovara. Ali isto tako, oni koji su naučili manire nepotizma, zapošljavanje članova familije... Toliko o tome koliko se mi pozivamo na manire... Samo imam da kažem - ko o čemu, vojnik o skraćenju vojnog roka" rekao je on.

Ponovio je da podržava sve incijative za saslušanje, ali da ne upiremo prst u drugoga, a da ne pogledamosami šta radimo.

Martinović je rekao da onaj ko ima gram mozga u potpunosti razumije o čemu priča, a potom pozvao Novoića da ispita sve nezakonite radnje koje su funkcioneri Demokrata izvršili i da odgovrajau ako za to ima povoda.

Knežević je odgovori da će Novović, kako su krenuli na njega, danas podnijeti ostavku.

Ivan Brajović (SD) rekao je da oni danas samo treba da se izjasne o dnevnom redu, bez ikakve rasprave.

Istakao je da je katastrofalna Vlada izgubila povjerenje prije dva mjeseca, ali da se ne može umanjiti krivica ni onih koji tokom tog perioda ne uspijevaju da formiraju Vladu.

Najavio je da će podržati dnevni red i predložio da saslušanje bude istog dana, da bi se krenulo u odblokiranje institucija.

Knežević je kao treću tačku dnevnog reda dodao Boškovićev prijedlog, povodom moguće kupovine mandata u Kotoru.

Nakon toga Raško Konjević (SDP) kazao je da ima dopunu - da se povodom svake tačke dnevnog reda sasluša i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Knežević je kazao da nema nikakav problem sa tom dopuno, dodajući da misli da je ovo najduža rasprava prije usvajanja dnevnog reda:

"Ako izuzmem onu kad su se bili Katnić i Marko Milačić".

Članovi Odbora jednogalsno su usvojili prijedlog dnevnog reda.

Knežević: Spreman sam da sa nadležnima gonim Rusa ili bilo koji segment ruske države ako su oni počinioci

Knežević je kazao da će obrazložiti prvu tačku koju je predložio - donošenje Odluke o kontrolnom saslušanju direktora Uprave policije, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i glavnog specijalnog tužioca povodom prijetnji upućenih institucijama i školskim ustanovama u Crnoj Gori 1. aprila 2022. godine.

Podsjetio je na krizu, čije kulminacija je bila međusobno optuživanje premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade za šverc cigareta i kokaina.

"Od početka dešavanja u Ukrajini jasno sam upozoravao da se ovaj sukob u geopolitičkom kontekstu može preliti na Crnu Goru....i saopštavao sam jasne politike stavove, koje ne želim da ponavljam da ne ispadne da zloupotrebljavam poziciju predsjednika Odbora. Na žalost, eskalacija dešavaja u Ukrajini počela je da ima svoje refleskije u Crnoj Gori, ovih dana bili smo bili okupirani dojavama o postavljenim bomaba što predstavlja ozbiljno krivčno djelo izazivanje panike, a posebnu težinu ima što se radilo o školama i tržnim centrima", rekao je on.

Knežević je kazao da je mail od Vladislava Pozdnjakova dobio nakon što je zakazao sjednicu i da, prema nekim nezvaničnim informacijama, sličan audio zapis upućen na još neke adrese u bezbjednosnom sektoru i medijima.

Rekao je i da je spreman sa nadležnim organima da lovi tog Rusa ili bilo koji segment ruske države bilo kuda po svijetu, ako su oni počinioci tog krivičnog djela.

"Ali ako nisu, očekujem da država krivično goni i privede pravdi i one koji su iskoristili ova dešavanja u Ukrajini da destabilizuju Crnu Goru. Ukoliko su krivi Rusi ili Srbi, neka odgovaraju oni, nalazili se oni u Crnoj Gori ili bilo gdje na zemljinom šaru", rekao je on.

Kazao je da UP i SDT moraju da urade sve da te ljude krivično procesuiraju, a da se svi u Crnoj Gori najzad, bez obzira na razlike, dogovore da mir i stabilnost nemaju cijenu i da nikome nije cilj da ovdje dođe do narušavanja međunacionalnih i međuvjerskih odnosa ni zbog Ukrajine, ni zbog Rusije i zbog NATO-a.

"Jer ovo je naša zajednička kuća i vjerovali ili ne , ja nemam rezervnih varijanti, a uvjeren sam da je slučaj i kod vas isti", kazao je Knežević.

Poslanik Demokrata Dragan Krapović rekao je da će ta partija podržati inicijativu Kneževića i da smatra neophodnim da Obor sagleda što su dosadašnji nalazi onih koji treba da se bave tom problematikom.

Kazao je da se ta situacija ne može rješavati u medijima.

Konjević je kazao da će podržati inicijativu i zamolio je da bi bilo smisla da bi bilo smisla da na nekoj od narednih sjednica obrade nemogućnost upotrebe vazduhoplova za gašenje požara.

"Mislim da je tema izuzetnon važna", rekao je on.

"Prosto bi želio da apelujem da odblokiramo rad Skupštine....Nama je u martu oduzeto pravo da pitamo premijera", rekao je on.

Dodao je im je oduzeto pravo i da pitaju ministre, te da su mnoge teme mogle biti obrađene na plenumu.

Knežević mu je odgovorio da bi, da ga ne zna, pomislio da se uželio palog premijera Zdravka Krivokapića.

Knežević je Konjeviću kazao da nema namjeru da zlopotrebljava izbornu volju građana koji su glasali da SDP bude u opoziciji.

Konjević je odgovorio Kneževiću da su oni krivi za to što je Krivokapić radio godinu i četiri mjeseca, jer su ga oni postavili na čelo liste i izabrali ga za premijera.

Odgovorio mu je i da nema ništa protiv njegove ideje o tehničkoj vladi i da on nije najavljivao manjinsku vladu.

"Uporno do sada i sada govorim da su prijevremeni izbori najbolje rješenje", kazao je on, spočitavši Kneževiću da se više od njega srijeće sa Abazovićem.

"Ako vam što znači, ako ne dođe do formiranja manjiske vlade, imaćete dva glasa za tehničku vladu", kazao je on.

Knežević je Konjeviću kazao da ima informacije da su ih, kada su se sastali u Hiltonu, konobari razdvajali.

"Odlično znate da Vlada može da donese set anti-kriznih mjera, ali ne može da se sastavi", rekao je Knežević, dodajući da i kad se sastave oni se potuku.

Rekao je i da čitav Demokratski front stoji iza odluke Strahinje Bulajića i da ne žele da iznevjere izbornu volju građana.

"Odustanite od koncepta manjinske vlade, formirajmo tehničku vladu u kojoj mogu da uđu svi koji žele da uđu", rekao je on.

Konjević mu je odgovorio da misli da je Abazovič, kada je preuzeo obavezu da bude mandatar, preuzeo samo jednu obavezu - da DF ne bude u vladi.

Ideja o manjinskoj vladi je ideja GP URA, rekao je Konjević, dodajući da se taj pokret za razliku od DF-a ponaša u skladu sa Ustavom.

Konjević Kneževiću: Na sjednicu pozvati Rakonjca, sedmu godinu trpim određenu vrstu pritiska javnosti

Konjević je Kneževiću rekao da na sjednicu pozove pomoćnika direktora Uprave policije Miloša Rakonjca da kaže ko mu je izdavao naređenja u noći protesta DF-a 2015. godine.

Kazao mu je da je on imenovan dok je DF na vlasti i pozvao ga da ga ne štiti, jer je on u noći razbijanja protesta DF-a bio šef A tima Specijalne antiterorističke jedincie.

Knežević mu je rekao da ga neće štiti, već da će sa zadovoljtsvom zakazati tu sjednicu.

"Ali Vas molim, da kao kolege, zakažemo sjednicu i za ono što se dešavalo 2016. godine", rekao je on, dodajući da će to uraditi ako žele da ostavre uvid u dokumenta koja je on vidio, kako bi vidjeli ko im je namjestio "državni udar".

Kazao je i da predlaže da ta sjednica bude javna, a da Vukšič do tada skine oznaku tajnosti sa tih dokumenata.

Odbor za bezbjednost i odbranu
foto: Luka Zeković

Konjević mu je rekao mu je je drago što je prihvatio njegov prijedlog i da se nada da Rakonjac neće ćutati kao što je čutao 2015. godine.

"Ja sedmu godinu trpim određenu vrstu pritiska javnosti vezano za to, e neka šef A tima, a sada pomoćnik direktora kaže što se dešavalo, jer je bio u centru zbivanja", rekao je on.

Knežević mu je odgovorio da je to što su on i Rakonjac pretrpjeli nije ništa u odnosu na ono što je on preživio.

Martinović je rekao da podržava Konjevićev predlog za saslušanje u vezi nemogućnosti MUP-a da gasi požare.

"Zaista smatram da kao Odbor za bezbjednost moramo imati jednu takvu sjednicu", kazao je on, dodajući da se više ne smije dešavati da zbog prepucavanja resora ne možemo staviti na raspolaganje protivpožarne avione.

Konjević mu se zahvalio na pdržci, dodajući da misli da na toj sjednici treba da pozovu ministarstvo finansija i kabinet predsjednika Vlade, jer su na tim relacijama imali međusobne optužbe.

"Tema zaslužuje ozbiljan pristup, jer zamislite te eksperte koji nijesu uspjeli da osiguraju avione... Za mejsec dana će opet, bojim se, poslati policajce da pješke završavaju sve", rekao je Konjević.

I Bošković (DPS) je kazao da će podržati tu odluku.

Dodao je da je bezbjednosni sektor van kontrole države.

Objasnio je da misli na prvu tačku dnevnog reda, ali i na ovo što je pomenuo Konjević.

Istakao je da avioni Ministarstva odbrane nijesu upotijebljeni prva tri dana požara, jer ne postoji komunikacije između tog Vladinog resora i MUP-a.

Martinović je dodao da su MO i Olivera Injac reagovali u okviru svojih ovlašćenja, jer je on reagovao u skladu sa svojim poslaničkim ovlašćenjima i interesovao se za to.

"Vojska Crne Gore je pomogla, ali tek onog momenta kada je MUP reagovao i na njima ne vidim nikakvu odgovornost, a naravno da je potrebno u takvim prilikama da se sve sujete zanemare", rekao je on.

Pozvao je sve da prevaziđu razlike, jer ljudski životi nemaju cijenu.

Bošković mu je rekao da ne želi da izigrava advokata nijednom resoru, ali da Vlada nije individualni organ.

Ibrahimović: Odblokriati parlament, blokirane sve institucije

Ervin Ibrahimović (Bošnjačka stranka) rekao je kolegama da je dobro što su se nakon 90 minuta sjetili što je na dnevnom redu.

Kazao je i da građani očekuju od njih konkretnije mjere, ali da se već dva ili tri puta daje savjete, dobronamjere, koje nije shvatio kao prijetnju - ako on zakaže sjednicu.

Dodao je da su blokirane sve institucije sistema, a da sa druge strane imamo galopirajuće cijene.

Pozvao je kolege da odblokiraju parlament.

"Kolega Ibrahimoviću, Vi kao da sam Vam kroz đetelinu prošao", rekao je Knežević, dodajući da nije bilo nikakve prijetnje. Mi smo Vam to najavili, ukoliko Vi zakažete sjednicu, mi ćemo podnijeti krivičnu prijavu", rekao je on.

Dodao je da je iznio politički stav i da su to ranije najavili.

"Ne vidim ništa tu sporno. Ako bih ja to sada posmatrao sa ličnog apekta, ja bih recimo vas troje tu i kolegu Boškovića i Čavora trebao da odmah ubijem, tri puta ste mi skidali imunitet da bih završavao u zatvor", rekao je Knežević.

Dodao je da ako bi na taj način gledali, on u salu ulazio sa kalašnjikovom i pozvao ih da podnesu predlog 41 poslanika za izglasavanje predsjednika Skupštine.

"Nemojte nas da krivite što nećemo da vam pomažemo da nas prevartite", rekao je Knežević.

Ibrahimović mu je rekao da je veoma simpatično njegovo znanje o poljoprivredi.

Zahvalio se što je rekao da nema demokratije bez Bošnjaka, jer je vlast koju je on podržavao mislila da ima.

Knežević mu je odgovorio da je angažovao i Kadirova da ih podrži (BS) i da su uradili sve da ih podrže.

Ibrahimović mu je rekao da on najave krivičnih prijava ne doživljava kao prijetnje, ali da ga ljudi pitaju zašto ne reaguje na prijetnje prijatelja.

Knežević mu je dogovorio da se ne slaže sa najavom prekrajanja izborne volje građana i da su ih pozivali i prije sastavljanja Vlade Zdravka Krivokapića, ali da nijesu odgovarali.

U raspravu se uključio Brajović koji je rekao da je ovo što se dešava u Crnoj Gori posljedica loše vlasti.

Knežević mu je kazao da nije tačno da se oni koji podržavaju manjinsku vladu ne mogu dogovoriti jer Bulajić neće da zakaže sjednicu, nego zato što ne znaju kako će zajedno.

"Ovi koji su milsili da mogu da eliminišu DPS kao što je elminisan DF imaju problem, starom mačku Đukanoviću su dali krapa da ga čuva", rekao je on, dodajući da je sada od tog krapa ostao samo rep.

Knežević: Sjutra saslušati Brđanina, Vukšića i Novovića

Knežević je predložio da se kontrolno saslušanje Brđanina, Vukšića i Novovića održi sjutra, jer bi svako odlaganje bilo problematično, s obzirom na urgentnost.

Objasnio je da jedan dio kolega nije pristuan od petka do naredne srijede, ali i da javnost očekuje informaciju.

Kazao je i da svi pozvani sjutra mogu doći, a da za narednu srijedu ne može da garantuje, jer bezbjednosni sektor više liči na agenciju za putovanja.

Istakao je i da ima informacije da će sjednica biti u "gluvoj sobi".

Konatar je tražio da se Vukšić sasluša po svim predloženim tačkama.

"Ne vidim što je problem da dobijemo informacije, obzirom da smo i za ove druge dvije tačke dnevnog reda, pogotovo za treću...Ne vidim zašto bi neko imao problem i zašto se neko boji", kazao je on.

Rekao je da je pitanje za sve njih i građane da li žele predstavu ili da dobiju više informacija.

Krapović je kazao da treba ostaviti mogućnost da se Brđanin i Novović javno izjasne, a da dio u kom bi eventualno Vukšić iznosio informacije, bude u gluvoj sobi.

Poslanik GP URA odgovorio je da nema ništa protiv i da je zbog toga predložio da saslušaju Vukšića.

Konjević je istakao da se sjeća vremena kada su ljudi zbog snimka odmah hapšeni i odvedeni u pritvor.

"Nemam problem ni javno ni tajno, ni pred prisutvom kamera, ni van prisustva kamera, ali stoji prijedlog gospodina Konatara, jer ANB vrši kontraobavještajnu zaštitu podpredsjednika Vlade i koordinatora službi i to im je jedna od najvažnijih funkcija i ona bi morala da bude u saznanju i da upozori ne samo njega, nego bilo koju štićenu ličnost", rekao je Konjević.

Konjević je pozvao Novovića da izuzme sve materijale iz energetskog sektora, jer "ovdje neko misli" da se računovodstvenom gumnastikom može prikrivati manjak.

Konjević je kazao da je Vukšić prije desetak dana bio na intervjuu, pa da ne vidi problem da priča i pred skupštinskim kamerama.

Martinović je rekao da ne vidi na koji način je bilo koji direktor ANB-a mogao da spriječi da se dešava ono što se čuje na sminku iz Ulcinja.

"Ko god bude imao namjeru da ovo gura pred tepih, a ja ne očekujem od aktera da izađu pred javnost i kažu: Mi smo ti koji smo kreirali aferu 'Snimak 2'...ali mi uvjeravamo građane da ćemo ovaj slučaj rasčistiti do kraja", rekao je Martinović.

Knežević je kazao da je razumio da DCG ne prihvata da se po pitanju druge tačke dnevnog reda sasluša i Vukšić.

Kazao je da smatra da bi na tom saslušanju trebao da bude i Vukšić, ali da ne misli da krši poslovnik zbog toga.

On je stavio na glasanje njihov prijedlog da se zbog snimka iz Ulcinja obavi kontrolno saslušanje Sekulovića, Brđanina i Novovića, što su poslanici jednoglasno usvojili.

Objasnio je da će se o datumu održavanja te sjednice naknadno izjasniti.

Tokom rasprave o trećoj tački - prijedlogu Boškovića da se saslušaju i zbog navodne kupovine mandata u Kotoru, Krapović je rekao da neće podržati taj prijedlog.

Krapović i poslanici raspravljaju o zbivanjima u Kotoru, a Konjević ga je pozvao da bude kao URA i glasa za prijeglog, pa da o tome raspravljaju.

Dragan Krapović
foto: Luka Zeković

"Kad neko pređe iz jedne političke grupacije u drugu i potpiše koalicioni sporazum, onda možemo da pričamo", kazao je Krapović.

Objasnio je da u Kotoru nije promjenjena vlast.

"Svaki put sam na Odboru ili za ekonomiju ili bezbjednost, glasao da bude saslušan Dritan Abazović... To nisam radio zato što smatram da su optužbe tačne, već zato što javnost ima pravo da zna... Sada imamo primjer da poslanici, koji su velike demokrate, neće da glasaju za kontrolno saslušanje, jer im to saslušanje ne odgovara"; rekao je Konatar.

Poručio je kolegama iz DCG da takvim stavom nabacuju sumnju na sebe.

Optužio ih je da ne glasaju za kontrolno saslušanje Vukšića, jer žele predstavu.

Konatar je pojasnio da ni on ne misli da je bilo kupovine mandata u Kotoru, ali da želi da se o tome raspravlja, jer je to principijelno.

"Ko nema što da krije, ko nema čega da se boji, ni suda javnosti, on nema problem da glasa za kontrolno saslušanje bilo koga, bilo kada... Sada ste kod mene probudili sumnu da tu nešto ima", rekao im je Konatar.

Krapović je kazao da DCG nijesu glasali za svako kontrolno saslušanje, jer su smatrali da nema nikakve potrebe za njima.

Konjević je rekao da mu sumnju izaziva što su tri odbornika DPS-a u Kotoru omogućila da u tom gradu ne dođe do skraćenja mandata.

"Nismo pali s Marsa, nemojte da pokušavate logički da nas dovedete u konfuziju i kada izađu tri odbronika DPS-a i podrže vas, kažete da je to u redu", rekao je Konjević, pominjući da bi možda o tome mogao nešto znati direktor bolnice u Kotoru.

"Ne znam zašto mi on pade na pamet, možda ćete vi to znati", rekao je on.

Kazao je da ih je i DF mjesecima optuživao za to, kao i direktora ANB-a.

"Očigledno da se pokušalo na jednu stranu, pa se uspjelo na drugu", rekao je Konjević.

Krapović mu je rekao da pominje direktora bolnice, neku odbornicu koja tamo radi i pozvao ga da ta saznanja procesuira.

"Ohrabrujem Vas da sva Vaša saznanja iznesete ne samo njima, nego javno, u etar, evo sad- Pa će možda tužilac da čuje", kazao je Krapović.

Knežević ih je pitao da li pričaju o direktoru Opšte ili duševne bolnice.

Bošković je kazao da postoji video snimak iz Kotora da jedna od obornica glasa u svoje i u ime još dvoje odbornika.

Kazao je da traže da se tim povodom sasluša i Vukšić, jer postoje saznanja da je on glavni strateg onoga što se u Kotoru dešava proteklih 15 dana.

Martinović je rekao da se pozivaju na principe, ali da im nije smetalo kada je glas odbornika GP URA bio odlučujući.

Martinović je kazao da ne ulazi u razloge zašto je neko napustio neku partiju.

Knežević je kazao da im je pred sastavljanje liste za parlamentarne izbore jedno svešteno lice tražilo da svoje mjesto na listi prepusti Pavlu Popoviću koji piše duhovnu poeziju, dominantno posvećenu Zdravku Krivokapiću.

I da su uslovljavani podrškom tog sveštenog lica, a da je nakon konsultacija za Predsjedništvom partije donijeta odluka da tone prihvate, ali da je gotovo odmah Popović završio na odborničkoj listi DNP-a u Kotoru.

Objasnio je da je taj Popović vrlo brzo podnio ostavku predsjednici Maji Mršulji, koja je, umjesto da je stavi u proceduru, stavila u neku turšiju, a potom ga ubjeđivala da se predomisli.

I poslao joj "predomišljaj o ostavci", a da je ona tek tada Opštinskoj izbornoj komisiji predala i ostavku i "predomišljaj".

Objasnio je da je podnio krivičnu prijavu protiv predsjednice Skupštine Kotor i svih članova OIK, ali da nikoga nije bilo briga kada su oni to saopštavali.

"E ja ću baš iz principa da glasam za odluku o kontrolnom saslušanju vezano za dešavanja u Kotoru, sa jasnom napomenom da sam već ima mjesec, mjesec ipo, podnio krivičnu prijavu", kazao je Knežević.

Odbor je donio odluku o saslušanju vezanom za navodnu kupovinu mandata, sa osam glasova za i dva glasa protiv, bez uzdržanih.

Tom odlukom sjednica je završena.

Bonus video: