Mitrović: Crnogorski sportisti i savezi nebrigom ministarstva ostavljeni bez podrške zemlje čije boje brane

"Još jednom vidimo da i zbog naših najboljih ambasadora iz svijeta sporta, ali i svih građana Crne Gore, našoj državi je neophodna nova vlast kojoj ovakva skandalozna postupanja neće biti imenitelj", kazao je poslanik DPS-a

3009 pregleda 4 komentar(a)
Mitrović, Foto: DPS
Mitrović, Foto: DPS

Poništavanjem sopstvene odluke o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskim organizacijama u 2022. godini i zahtjevom da se Komisija za procjenu ponovo sastane kako bi se nanovo tretiralo to pitanje, v.d. direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović pokazao je u kakvom rasulu se nalazi resor kojim rukovodi, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Mitrović.

"Kako smo ušli u april mjesec, a s obzirom na to da sportski savezi još nijesu dobili ni euro od države, vidimo do koje faze je doveo javašluk rukovodećeg kadra koji ovakvim postupanjem sportske organizacije srozava na najniži nivo. Podsjećamo da smo već ukazali da je odlukom Uprave za sport i mlade, Karate savez Crne Gore ostavljen bez sredstava na konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija. Međutim, sada vidimo da to nije bio primjer diskriminatorskog i maćehinskog odnosa resornog ministarstva prema ovim vrhunskim sportistima, već svojevrsna neznavenost v.d. direktora Marka Begovića i njegovih saradnika i nesposobnost da obavljaju svoje funkcije", saopštio je Mitrović.

Sramno je, kako je kazao, da sportisti koji predstavljaju Crnu Goru nebrigom i neodgovornošću resornog ministarstva budu ostavljeni bez podrške zemlje čije boje brane.

"Još jednom vidimo da i zbog naših najboljih ambasadora iz svijeta sporta, ali i svih građana Crne Gore, našoj državi je neophodna nova vlast kojoj ovakva skandalozna postupanja neće biti imenitelj", zaključio je Mitrović.

Bonus video: