Konatar: Konačan dogovor o novoj vladi u narednih dan-dva

“U ovom trenutku nema promjena u odnosu na početni dogovor - da mjesto predsjednika Skupštine pokriva kandidat SNP-a”, kazao je Konatar

35739 pregleda 89 reakcija 91 komentar(a)
Konatar, Foto: Nikola Dragaš
Konatar, Foto: Nikola Dragaš

Šef poslaničkog kluba “Crno na bijelo”, Miloš Konatar (GP URA), kazao je danas da su u toku intenzivni pregovori o formiranju nove vlade, te da je napravljen određeni napredak u tom procesu u odnosu na prošlu sedmicu.

On je kazao da očekuje da mandatar Dritan Abazović u narednih dan-dva izađe “s jasnim stavom i obavijesti Skupštinu o predlogu sastava vlade”.

“Svi se moramo pomalo pomjeriti s početnih pozicija ukoliko želimo da postignemo dogovor. Očekujem u narednih dan-dva konačan dogovor o novoj vladi”, rekao je Konatar novinarima u Skupštini nakon sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu.

Podsjećajući je da je šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović rekao da je SNP spreman na određene ustupke u pregovorima o vladi, Konatar je kazao da ne može govoriti o tome, ali da je napravljen napredak u razgovorima.

“U ovom trenutku razgovara se o sastavu vlade”, dodao je on.

Konatar je naveo i da, u ovom trenutku, nema promjena u odnosu na početni dogovor - da mjesto predsjednika Skupštine pripadne kandidatu SNP-a. Govoreći o potencijalnim kadrovskim rješenjima u novoj vladi, Konatar je ponovio da bi volio da u njoj vidi Aleksandra Damjanovića kao ministra finansija.

“Ali, dok se ne napravi konačan dogovor, nijedno ministarsko mjesto nije sigurno. Krajnju riječ će dati mandatar”, poručio je Konatar.

Bonus video: