Zirojević: Bulajić da zakaže Skupštinu, standard građana na prvom mjestu

"Građani su dosta bili žrtve političkih prepucavanja", kazao je portparol SD-a

1845 pregleda 6 komentar(a)
Zirojević, Foto: SD
Zirojević, Foto: SD

Socijaldemokrate (SD) su još jednom pozvale predsjedavajućeg Skupštine, potpredsjednika Strahinju Bulajića, da u skladu sa Ustavom zakaže sjednicu parlamenta.

Portparol SD-a Nikola Zirojević kazao je kako je neophodno omogućiti izglasavanje zakona od značaja za životni standard građana, rekavši da je nedopustivo da oni trpe zbog bilo čijih partijskih interesa.

“Svi, bez izuzetka, bez podjele na to da li su glasali za ovu ili onu partiju. Crna Gora je jedina država u regionu koja ni na koji način nije reagovala kako bi iskontrolisala pad životnog standarda njenih stanovnika. Imamo enorman rast svih životnih namirnica, imamo rekordno visoke cijene goriva… istovremeno imamo izmjene Zakona o akcizama koji su predložile Socijaldemokrate koji, zbog blokade Parlamenta od strane predsjedavajućeg, nije ni razmatran”, saopštio je Zirojević.

On je pozvao Bulajića da "ispred partijskih interesa postavi očuvanje životnog standarda građanki i građana" i zaštitu njihovih interesa.

“Tako što će, u što kraćem vremenskom roku, zakazati sjednicu Skupštine na kojoj ćemo usvojiti sve zakone i akte važne za očuvanje životnog standarda svih u Crnoj Gori. Građani su dosta bili žrtve političkih prepucavanja”, zaključio je Zirojević.

Bonus video: