Kuč: Kleli se da će uvesti red, uspostavili su potpuni nered

Aktuelna budvanska vlast je prilikom preuzimanja vlasti 2016. zatekla 336 radnika, a danas plate u Opštini prima više od 600 radnika, od čega je njih oko 450 u stalnom radnom odnosu, kazala je funkcionerka DPS-a

3588 pregleda 17 komentar(a)
Kuč, Foto: DPS
Kuč, Foto: DPS

Članica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Snežana Kuč optužila je “odlazeću budvansku vlast”, da je uvela potpuni nered u opštinsku administraciju koja broji čak 600 radnika.

“Da je domaćinsko vođenje opštine Budva u koje se klela odlazeća lokalna vlast, odavno mrtvo slovo na papiru, potvrđuje i činjenica da su radnici u opštinskoj administraciji usljed isteka perioda privremenog finansiranja i neusvajanja budžeta, ostali bez martovske plate. Iako su prije šest godina, kada su preuzeli vlast, obećali da će uvesti red u Budvi, uspostavili su potpuni nered. Ostaće upamćeni po međusobnim svađama, potpunom nefunkcionalnošću sistema lokalne vlasti, ali posebno po partijskom zapošljavanju, jer lokalna uprava danas ima skoro duplo više zaposlenih u odnosu na 2016. godinu. Broj zaposlenih udvostručen je i u javnim preduzećima, iako ni u jednom nije bilo potrebe za tim. Razlog je uvijek bio isti: zaposliti što više svojih sigurnih glasača, ali i članova porodice, uže i dalje rodbine, kako bi se na izborima zadržale sinekure i fotelje”, saopštila je Kuč.

Prema njenim riječima, aktuelna budvanska vlast godinama je iz opozicionih klupa optuživala DPS za partijsko i rodbinsko zapošljavanje, iako je prilikom preuzimanja vlasti 2016. zatekla 336 radnika.

“Danas plate u Opštini Budva prima preko 600 radnika, od čega je njih oko 450 u stalnom radnom odnosu. Reklo bi se da je njihov jedini cilj ostvaren, Budva je na koljenima, a građani će poslije samo godinu i po, ponovo na birališta. Zato su zaslužili da 5. juna, budu poslati u političku prošlost”, zaključila je Kuč.

Bonus video: