DPS: U trenutku kada Vlada nelegalnim mjerama pokušava da spasi CEDIS, svoj radni odnos zasniva sestra Vesne Bratić

"Tako radno mjesto u ovoj firmi nalaze: sestra potpredsjednice Skupštine iz redova DF, sestra potpredsjednika Demokrata Vladimira Martinovića, kum i sestra poslanika Demokrata Danilo Šaranovića..."

10805 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da su "brojna partijska zapošljavanja, nepotizam i prebukiranje administracije je ključ propadanja" CEDIS-a, poručivši da u "trenutku kada Vlada pokušava nelegalnim mjerama da spasi kompaniju, svoj radni odnos zasniva sestra Vesne Bratić".

Iz DPS-a poručuju da je ona "samo jedna u nizu rođaka predstavnika nove vlasti koji su zasnovali radni odnos u ovoj firmi".

"Sve je krenulo revanšističkom promjenom rukovodstva i instaliranjem foteljaša Demokrata Vladimira Čađenovića na čelo ovog preduzeća. Tada kreće strmoglav pad, rasulo i urnisanje ovog državnog preduzeća, usljed ogromnih finansijskih gubitaka. Zapošljavaju se rođaci funkcionera Demokrata, ali i drugih stranaka. Tako radno mjesto u ovoj firmi nalaze: sestra potpredsjednice Skupštine iz redova DF, sestra potpredsjednika Demokrata Vladimira Martinovića, kum i sestra poslanika Demokrata Danilo Šaranovića, sestra od tetke predsjednika Odbora direktora Rajka Radoševića, sin direktora Doma zdravlja i funkcionera Ujedinjene Crne Gore Danila Jokića, supruga advokata DF Dražena Medojevića, sin funkcionera Demokrata Vladimira Vujovića i mnogi drugi", piše u saopštenju DPS.

Iz DPS navode da je CEDIS, "nekada uspješno preduzeće, koje usljed specifičnosti djelatosti posla koji obavlja ima monopol na crnogorskom tržištu, dovedeno je do statusa gubitaša."

"Takvom statusu doprinijelo je bezočno i bespotrebno nagomilavanje partijskih kadrova, rođaka, kumova. Upravo brojna partijska zapošljavanja, nepotizam i prebukiranje administracije je ključ propadanja preduzeća, čime se udovoljavalo ličnim prohtjevima i željama za uhljebljenjem stranačkih aktivista, prijatelja, rođaka i kumova", piše u saopštenju.

U saopštenju "podsjećaju" da je ta firma 2020. godine "poslovala sa dobitkom od 2,6 miliona eura", a da je "sada sinonim za posrnulog gubitaša."

Poručuju da je "svako pravdanje takvih gubitaka CEDIS-a i pokušaj opravdanja da je loše poslovanje očekivano zbog poremećaja na tržištu električne energije, u potpunosti neargumentovano i neutemeljno."

"Prije svega jer je rukovodstvo ispustilo šansu da u aprilu, maju, junu ili julu mjesecu prošle godine trguje energiju na berzi kada je cijena umnogome bila povoljnija i kretala se oko 50-70 eura po MW/H, nego je to činila kasnije i kupovala po mnogo većoj cijeni", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: