Lekić: Manjinska vlada destabilizuje, a tehnička miri Crnu Goru

"Funkcionisanje političkog sistema se zasniva na tome da Vlada vodi politiku, predlaže zakone - a ko te zakone usvaja? Parlament. A ko je dominnantan u toj varijanti u Skupštini - DPS"

10551 pregleda 17 komentar(a)
Lekić, Foto: Luka Zeković
Lekić, Foto: Luka Zeković

Miodrag Lekić, lider DEMOS-a, u intervjuu za RTV Nikšić, kazao je da koncept manjinske vlade koji se zagovora, a koji je u sjenci optužbi, uslovljavanja, destabilizuje Crnu Goru i odraz je neozbiljnosti političkih partija, dok bi tehnička Vlada mogla pomiriti Crnu Goru.

Ono što je izvjesno, kako ističe, jeste da se manjinskom vladom DPS vraća na vlast.

"Tu nema dileme, apsolutno i dominantno se vraća. Priča da DPS neće biti u Vladi, pa time neće biti ni u vlasti je potpuno neozbiljna i skandalozna. Funkcionisanje političkog sistema se zasniva na tome da Vlada vodi politiku, predlaže zakone - a ko te zakone usvaja? Parlament. A ko je dominnantan u toj varijanti u Skupštini - DPS. Od njega sve zavisi. Ako se ostvari taj koncept, ta partija će imati veću vlast nego URA ili SNP, ili neka druga partija koja će biti u vladi. DPS će da odlučuje, pa im je možda i zgodnije što neće biti u Vladi da se bore sa problemima - biće lišeni te odgovornosti ali će biti upravljači u parlamentu", rekao je Lekić.

Navikavamo se na neozbiljne i neodgovorne javne izjave, URA I SNP imaju pravo da odlučuju o svojoj sudbini i političkim potezima, ali nemaju pravo da obmanjuju javnost jer oni prave koaliciju sa DPS-om, smatra Lekić.

Bonus video: