Sjednica Vlade u petak, čeka se kvorum

Na dnevnom redu sjutrašnje sjednice mogla bi se ponovo naći tačka o uvođenju sankcija Rusiji, koju Vlada nije uspjela da usvoji nekoliko puta.
Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore, kojom predsjedava Abazović, usvojila je 15. marta jednoglasno paket sankcija Rusiji koji je prethodno usvojio Savjet Evropske unije (EU)

15305 pregleda 63 reakcija 19 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Vlade, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Sa jedne od sjednica Vlade, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Sjednica Vlade, kojom će predsjedavati potpredsjednik Vlade Dritan Abazović biće održana sjutra, saopšteno je Vijestima iz Vlade.

Prema nezvaničnim informacijama, sjednice nema danas jer svi ministri nijesu u Crnoj Gori, pa se očekuje da se za sjutra obezbijedi kvorum.

Premijer Zdravko Krivokapić neće prisustvovati sjednici Vlade, jer učestvuje na ekonomskom forumu Delfi u Atini.

Na dnevnom redu sjutrašnje sjednice mogla bi se ponovo naći tačka o uvođenju sankcija Rusiji, koju Vlada nije uspjela da usvoji nekoliko puta. Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore, kojom predsjedava Abazović, usvojila je 15. marta jednoglasno paket sankcija Rusiji koji je prethodno usvojio Savjet Evropske unije (EU).

Međutim, ta odluka nije uvrštena na dnevni red sjednice Vlade prošle sedmice već je umjesto toga predloženo usvajanje Predloga odluke o obrazovanju Koordinacionog tijela za praćenje uvođenja i primjene međunarodnih mjera povodom krize u Ukrajini, što nije usvojeno.

Bonus video: