DPS Ulcinj: URA i Abazović su doživjeli brodolom, Bajraktari će najvjerovatnije završiti u sudnici

"Tako je, nakon nezapamćeno prljave kampanje, u kojem su se URA i njen lider služili brutalnom zloupotrebom državnih resursa, policijskom represijom, ucjenama, prijetnjama, kupovinom glasova i ličnih karata, partija poraženog mandatara završila na svega pet odbornika u Skupštini Ulcinja i rezervisala sebi mjesto opozicije i u naredne četiri godine"

6143 pregleda 35 reakcija 17 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Građanski pokret URA i njen lider Dritan Abazović doživjeli su u Ulcinju brodolom, budući u širokoj koaliciji od pet stranaka, ne samo da nijesu uspjeli da ostvare apsolutnu vlast, nego ni iz drugog pokušaja nijesu uspjeli da dođu ni do petnaestog mandata, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Ulcinj.

"Tako je, nakon nezapamćeno prljave kampanje, u kojem su se URA i njen lider služili brutalnom zloupotrebom državnih resursa, policijskom represijom, ucjenama, prijetnjama, kupovinom glasova i ličnih karata, partija poraženog mandatara završila na svega pet odbornika u Skupštini Ulcinja i rezervisala sebi mjesto opozicije i u naredne četiri godine. Živo blato u koje su upali u želji da dođu do apsolutne vlasti ne prezajući od vršenja krivičnih djela protiv izbornih prava, doveli su tako Omera Barjaktarija od predviđene uloge predsjednika Opštine do osumnjičenog koji će najvjerovatnije na kraju završiti u sudnici a ne u Opštini", navodi se u saopštenju DPS Ulcinj.

Oni su Abazoviću poručili da su mu Ulcinjani odredili pravu mjeru opozicionog tavorenja i u narednom periodu.

"I za kraj, gospodine Abazoviću, kao što smo vam sve vrijeme poručivali, u Ulcinju vas ipak najbolje znaju. Zbog toga su vam naši sugrađani i odredili pravu mjeru opozicionog tavorenja i u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju DPS Ulcinj.

Nakon juče ponovljenog glasanja na biračkom mjestu broj pet u Ulcinju, nije došlo do promjene u broju mandata.

Prema nezvaničnim rezultatima, koalicija Demokratske unije Albanaca (DUA) i Demokratskog saveza u Crnoj Gori (DSCG) dobila je 207 glasova, koalicija "Za novi početak" koju predvodi Građanski pokret URA 204 glasa, Forca 76, Demokratska Crna Gora šest, a koalicija Demokratske partije socijalista (DPS) i Bošnjačke stranke (BS) dva glasa.

Nevažećih je bilo šest listića.

To znači da broj mandata, koji su osvojeni 27. marta ostaje isti.

Koalicija "Za novi početak" tada je osvojila 14 mandata, lista koalicije DPS i BS šest mandata, koliko je osvojila i koalicija DUA i DSCG, Forca je osvojila pet mandata, a Demokratska Crna Gora dva mandata.

Do zatvaranja biračkog mjesta broj pet pravo glasa iskoristilo je 64,9 odsto od ukupno upisanih, odnosno njih 501.

Bonus video: