Demokrate Bar: Raičević rentirao trotoar i pješačku zonu investitoru na dvije godine

"U gradu koji je nekada bio sinonim za uređenost, poslednjih godina ovakve stvari postaju praksa. Naročito od vremena i izbora aktuelnog predsjednika Raičevića koji se više puta do sada pokazao i dokazao samo kao „poslušnik“ raznih investitora i struktura"

14358 pregleda 43 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Demokrate Bar
Foto: Demokrate Bar

Slučaj zauzimanja javne površine u naselju Ilino u Baru gdje je investitor uz saglasnost Opštine, sekretarijata i službi zauzeo ili bolje reči „kaparisao“ javnu površinu od građana Bara na neko vrijeme, potvrđuje da je Dušan Raičević, aktuelni predsjednik Opštine upravljanje njom prepustio investitorima koji u ovom gradu rade šta im je volja.

To su saopštili iz barskog odbora Demokratske Crne Gore.

Oni navode da za njih nije iznenađenje što je investitor pokušao da okuje i iznajmi na dvije godine trotoar i pješačku zonu kako bi ih iskoristio za gradnju svog objekta, ali jeste nevjerovatno to što su Opština, njen predsjednik, nadležni sekretarijat i nadležna komunalna služba samo nijemi posmatrači odnosno u krajnjem pomagači ovakvog postupanja.

Ilino
foto: Demokrate Bar

"U gradu koji je nekada bio sinonim za uređenost, poslednjih godina ovakve stvari postaju praksa. Naročito od vremena i izbora aktuelnog predsjednika Raičevića koji se više puta do sada pokazao i dokazao samo kao „poslušnik“ raznih investitora i struktura. Pamte mu Barani dvorište kod Gimnazije, skorašnju uzrupaciju javne površne u Makedonskom naselju od strane DPS tajkuna, neobezbijeđeni centar grada, ali zapamtiće mu i konkretnu situaciju u Ilinu i oduzimanje slobode kretanja građanima na slobodnoj površini. Još poraznije djeluju informacije i saznanja koja dobijamo od sugrađana, da je konkretni trotoar Opština Bar investitoru iznajmila za 600 eura", navodi se u saopštenju barskih Demokrata.

Ilino
foto: Demokrate Bar

Poručili su stanovnicima Bara da dok god daju glas onima koji svoje interese stavljaju ispred interesa grada, Bar će ličiti na ono na šta Ilino liči danas.

"Izbori, do kojih, htjeli u DPS-u ili ne htjeli, mora uskoro doći, treba da budu kazna za svako vaše ponižavanje i narušavanje urbanističkog sklada kakav je naš grad nekada krasio i sa čim se Bar uvijek ponosio", poručile su Demokrate.

Bonus video: