DF Budva: Građani će na izborima 5. juna pokazati šta misle o nakaradnim politikama GP URA

"Koalicija za budućnost Budve je osvojila 41,40 odsto glasova na izborima. I nema te ambasade niti službenika petog sekretara koji će to promijeniti"

3548 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

Budvanski Demokratski front saopštio je da će građani Budve na prijevremenim lokalnim izborima, zakazanim zA 5. jun, "poslati jasnu poruku" GrAđanskom pokretu URa šta misli o njima i njihovim "nakaradnim politikama".

Iz DF Budva su reagovali na navode funkcionera budvanskog odbora GP URA Blaža Rađenovića koji je kazao da od povjerenika Vlade koji imaju mandat kao prinudna uprava u Opštini Budva očekuje da "regulišu haos koji je ostavio predsjednik Opštine Budva Marko Carević".

"Da poručimo Rađenoviću i Urašima, kojima je izgleda oslačalo da brutalno kidišu i gaze volju građana – Budva je 30. avgusta rekla svoje. Koalicija za budućnost Budve je osvojila 41,40 odsto glasova na izborima. I nema te ambasade niti službenika petog sekretara koji će to promijeniti. Što se ostavljenog haosa tiče, savjetujemo Rađenoviću da razmisli kakve je rezultate iza sebe ostavio dok je bio na čelu Mediteran reklama, i na koji je način upravljao nekada uspješnim preduzećem koje je doveo skoro do ruba propasti", saopšteno je.

Iz DF-a pozivaju da se ne igra "sa nečim što ni na državnom nivou ne prolazi baš tako glatko".

"Nemate prava vi nikoga da smjenjujete niti da pozivate da se smijeni, a pošto partijski aparatčik Rađenović toliko brine o građanima, predlažemo mu za početak da se odrekne dijela svojih primanja u humanitarne ili neke druge opšte korisne svrhe, ili makar da parkira službeno vozilo i prestane da zloupotrebljava poziciju moći koja mu nije pripala na osnovu njegovog znanja, iskustva i obrazovanja", ističe se u reagovanju.

Dodaju da se u "haosu o kojem Rađenović govori", a u kojem se našla "cijela država" došlo "zahvaljujući URI".

"I njihovim 'avangardnim' politikama koje ozbiljno dovode u pitanje osnove demokratije, makar u Budvi se ogleda u suficitu u budžetu, pripremi turističke sezone, novoj infrastrukturi, dakle svemu onome za šta se URA srećom nije pitala, jer kako izgledaju rezultati njihove politike vidmo u opštem rasulu u državi za šta su jedini i odgovorni krivci upravo 'genijalci' iz URE. Ali vi se svakako bolje razumijete sa kuririma ambasada nego sa građanima Crne Gore. Niko nikoga ovdje neće smjenjivati zato što vi tako želite, a 5. juna će vam građani, sigurni smo, poslati sasvim jasnu poruku šta misle o vama i vašim nakaradnim politikama", zaključuje se u reagovanju DF Budva.

Bonus video: