Bečić: Obaveze na evropskom putu jasne, koliko god bile izazovne

"Može se sa emocijama građana igrati i politički profitirati, ali vođenje države i obavljanje najvažnijih državnih funkcija nalaže odlučivanje bez kalkulacija i donošenje teških odluka", kazao je lider Demokrata

10783 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Evropski, evroatlanski i prozapadni put je naš izbor, zato su naše obaveze na tom putu jasne, koliko god bile izazovne, poručio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

Kazao je da Crna Gora nema alternativu.

"Stoprocentno usklađivanje naših spoljnih i bezbjednosnih politika, a u svijetlu aktuelnosti usklađivanje Vlade Crne Gore sa sankcijama i drugim odlukama naših partnera povodom ratne agresije Rusije na Ukrajinu se podrazumijeva. Naravno, može se sa emocijama građana igrati i politički profitirati, ali vođenje države i obavljanje najvažnijih državnih funkcija nalaže odlučivanje bez kalkulacija i donošenje teških odluka", naveo je Bečić na Tviteru.

Rekao je da je u potpunosti privržen Sporazumu koji je potpisao 8. septembra 2020. godine, kazavši da je to dokazao "u mnogim izazovnim trenucima" tokom rukovođenja Skupštinom.

Bonus video: