Kabinet Cungua: URA želi da obezvrijedi rad Opštine Ulcinj

U saopštenju se dodaje da se pažljivim čitanjem ugovora vidi da je u njemu obuhvaćeno više lokacija, odnosno sve lokacije kojima Opština Ulcinj može privući strane investitore, a za koje postoji ili je u toku priprema detaljne planske dokumentacije
68 pregleda 1 komentar(a)
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ažurirano: 19.10.2017. 14:04h

Iz kabineta predsjednika Opštine Ulcinj kazali su da se današnjim saopštenjem GP URA pokušalo na obezvrijediti višemjesečni rad Opštine Ulcinj.

URA je danas saopštila da je gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu u Minhenu reklamirao svoje parcele o trošku opštine.

"Današnjim saopštenjem pokreta URA pokušalo se na najprizemniji način obezvrijediti višemjesečni rad Opštine Ulcinj na objedinjavanju cijelokupne ponude grada za zainteresovane strane investitore. Naime, nakon donošenja Prostorno-urbanističkog plana Opštine Ulcinj stvoreni su uslovi da se naši prirodni potencijali ponude na tržištu i valorizuju na zaslužen način, koji svi već više decenija priželjkujemo. U tom smislu smo identifikovali sva područja koja su PUP-om predviđena za ekonomsku valorizaciju, bilo da se radi o opštinskom ili privatnom zemljištu. Od zainteresovanih vlasnika nepokretnosti smo dobili saglasnosti da se njihove parcele uvrste u jednu sveobuhvatnu ponudu, što takođe obuhvata i fotografisanje i snimanje dronom za šta je sačinjen i ugovor koji su iz URE prikazali, a za koji oni sami znaju da ne sadrži ništa sporno, ali to je njihova više puta korišćena podmukla taktika radi obmanjivanja laičke javnosti, kako bi se javnim bombastičnim objavljivanjem nekog dokumenta stvorio privid nekih nezakonitih radnji", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se pažljivim čitanjem ugovora vidi da je u njemu obuhvaćeno više lokacija, odnosno sve lokacije kojima Opština Ulcinj može privući strane investitore, a za koje postoji ili je u toku priprema detaljne planske dokumentacije.

"Među tim lokacijama je i zemljiše u zahvatu LSL Barbana, koje je vlasništvo više privatnih kompanija i lica, među kojima je dio u vlasništvo kompanije Cungu&co. Navedeno područje, kao jedno od najatraktivnijih u Ulcinju je PUP-om predviđeno za turističku valorizaciju, tako da i najzlonamjernijim osobama ne bi bilo logično da se ono isključi iz ponude samo što je jedan njen dio vlasništvo određene kompanije ili bilo koga drugog. Na kraju iz URE navodno ističu da nisu protiv promovisanja privatnih parcela ali insistiraju na transparentnosti, za što su se zdušno „zalagali“ i za vrijeme njihovog vršenja vlasti, ali nijesu znali reći jedno atraktivno područje u našoj opštini koje nije našlo mjesto u prezentaciji EXPO Real u Minhenu. Na kraju ističemo da je nakon više mjeseci rada, Opština Ulcinj dobila jednu sveobuhvatnu prezentaciju gdje je prikazano 17 potencijalnih mogućnosti za investiranje na državnom i privatnom zemljištu, koja je već privukla pažnju zainteresovanih investitora i subjekata koji se bave posredovanjem, i koja će biti prezentovana na svim relevantnim domaćim i međunarodnim sajmovima investicija i svim drugim prilikama koje nam se ukažu. U prilogu dostavljamo link prezentacije o kojoj smo govorili, u kojoj će javnost vidjeti da je temeljno obuhvaćen svaki investiciono interesantan dio naše opštine koji je PUP-om predviđen za valorizaciju, bilo da se radi o opštinskom zemljištu, bilo o privatnom zemljištu za koje je dat pristanak vlasnika", navodi se u saopštenju.

Bonus video: