ODIHR nudi ekspertsku pomoć u unaprjeđenju izbornog zakonodavstva

Direktorica ODIHR-a Ingibjorg Solrun Gisladotir je u pismu predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću istakla je da se veoma raduje nastavku odlične saradnje Crne Gore sa OEBS/ODIHR
0 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.10.2017. 14:03h

Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) spremna je da obezbijedi tehničke ekspertske savjete za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori, poručila je direktorica ODIHR-a, Ingibjorg Solrun Gisladotir.

Ona je u pismu predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću, istakla je da se veoma raduje nastavku odlične saradnje Crne Gore sa OEBS/ODIHR.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Gisladotir je pozdravila kontinuiranu spremnost Crne Gore da primjeni preporuke ODIHR u vezi sa unaprjeđenjem izbornog zakonodavstva kroz otvoren savjetodavni proces koji uključuje sve relevantne činioce.

„S tim u vezi, u okviru svog mandata i raspoloživih resursa, ODIHR je spreman da obezbijedi tehničke ekspertske savjete tom procesu uključujući i obezbjeđivanje ekspertskog mišljenja i sugestija na mogući nacrt izbornog zakonodavstva“, poručila je Gisladotir.

Ona je rekla da će ODIHR nastojati da koordinira njihove aktivnosti sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

„Radujući se nastavku naše tijesne saradnje, još jednom pozdravljamo spremnost Crne Gore da dalje unaprjeđuje izborni okvir i prakse uzimajući u obzir preporuke OEBS/ODIHR“, navodi se u pismu Gisladotir.

Bonus video: