Demokrate: Đukić nastavlja da sprovodi pravno nasilje

Demokrate podsjećaju da su poslali Incijativu Upravnoj inspekciji povodom “nepostupanja i grubog kršenja zakona od strane predsjednika Đukića koji nije na održanim zasijedanjima SO, tokom marta, konstatovao prestanak mandata po sili zakona pravosnažno osuđenom predsjedniku opštine Milosavu Bulatoviću”

6275 pregleda 28 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Kolašin Milan Đukić, tvrde u odborničkom klubu Demokrata, “nastavlja da sprovodi pravno nasije” i nakon dobijenog odgvora iz Upravne inspkecije.

Demokrate podsjećaju da su poslali Incijativu Upravnoj inspekciji povodom “nepostupanja i grubog kršenja zakona od strane predsjednika Đukića koji nije na održanim zasijedanjima SO, tokom marta, konstatovao prestanak mandata po sili zakona pravosnažno osuđenom predsjedniku opštine Milosavu Bulatoviću”.

Demokrate Kolašin
foto: Demokratska Crna Gora

"Naime, iako je Upravna inspekcija pozvala gospodina Đukića, da u clju zaštite javnog interesa preduzme konkretne pravne korake i o tome ih povratno informiše, predsjednik SO je juče nastavio sa svojim jeftinim političkim manipulacijama. Zbog toga ćemo pripremiti krivične prijave i predati nadležnim organima. Po dobijenom odgovoru, Đukić je, umjesto hitnog sazivanja sjednice, otkazao i Kolegijum, koji je zakazao prije par dana. Sve pod političkim pritiskom koalicionih partnera iz DPS i njihovih koordinatora sa državnog nivoa, koji ga podstrekavaju na vršenje krivičnog djela”, piše u saopštenju Demokrata.

Demokrate Kolašin
foto: Demokratska Crna Gora

Tako su, kako tvrde iz odborničkog kluba te stranke, “umjesto hitne sjednice, održani partijski sastanci na svim nivoima, kako bi još jednom osmislili način da izigraju Zakone i lokalne akte koje su i sami izglasali”.

Demokrate Kolašin
foto: Demokratska Crna Gora

“S obzirom da nas u mejlu, koji je juče dostavljen, Đukić obavještava da predlagač nije pripremio materijale, neophodno je da nas obavijesti i ko je predlagač, s obzirom da osuđeni Bulatović nema legitimitet da predlaže bilo šta. U prilog našem stavu da se želi isključivo politički manipulisati i spasiti osuđeni Bulatović, koji im je potreban za predstojeću kampanju, ide činjenica da se na opštinskom sajtu mogu naći brojni akti za koje je sprovedena propisana procedura, a koji čekaju potvrdu lokalnog parlamenta”, kažu u odborničkom klubu Demokrata.

Demokrate Kolašin
foto: Demokratska Crna Gora

Oni poručuju “da je Đukiću pametnije da se drži zakona, a ne DPS koordinatora sa državnog nivoa koji ga očito guraju u političku i pravnu propast”.

Demokrate podsjećaju da je “jedan od akata Odluka o komunalnom redu, koja je, kako tvrde, “u više navrata predlagana i opozivana zbog koalicionih sukoba”.

Bonus video: