Fatić: Vlada u tehničkom mandatu kao turistička agencija

"Glavni finansijeri svih ovih egzotičnih putovanja, sa kojih su ministri i njihovi saradnici, nadamo se, ponijeli najljepše uspomene, su građani Crne Gore", istakao je poslanik DPS-a

5331 pregleda 9 komentar(a)
Fatić, Foto: DPS
Fatić, Foto: DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Bogdan Fatić kazao je da se Vlada u tehničkom mandatu, u posljednjih par mjeseci, pretvorila u uspješnu turističku agenciju.

"Navikli smo da na sjednicama Vlade nema kvoruma, da se redovne sjednice otkazuju i odlažu, a dok ministri i drugi državni funkcioneri šetaju bijelim svijetom, od Balija do Senegala, građani Crne Gore su ostavljeni na milost i nemilost ekonomskom kolapsu do kojeg su nas 'svjetski putnici' doveli. Ministar Mladen Bojanić, i njegovi saradnici nedavno su boravili u Bakuu, Lisabonu i na Kopaoniku… Njegov primjer slijedili su i ministri Spajić, Milatović i Stijović (kada nijesu bili zauzeti predizbornom kampanjom u Beranama)", saopštio je Fatić.

Tako su, kako je kazao, Spajić i Milatović o trošku građana "svjedočili čarima Dubaija", dok je Stijovićev kabinet svoj odlazak do Senegala "ovjekovječio bajkovitim slikama tamnošnjih pješčanih plaža". "Egzotične destinacije posjetila je i delegacija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Saradnice ministra Mitrovića, koji blokira razvoj Podgorice, skoknule su do Balija, vjerovatno da provjere kako tamo stvari stoje sa nelegalnom gradnjom", kazao je poslanik DPS-a.

Poručio je da Crna Gora hitno mora dobiti odgovornu vlast.

"Naravno, glavni finansijeri svih ovih egzotičnih putovanja, sa kojih su ministri i njihovi saradnici, nadamo se, ponijeli najljepše uspomene, su građani Crne Gore! Kako su vladini funkcioneri radili u 14 mjeseci trajanja mandata nakaradne Vlade, najbolje govore njeni rezultati, a kako se nemilice u vrijeme tehničkog mandata troži novac svih građana, vidimo na gore navedenim primjerima. Crna Gora hitno treba da dobije odgovornu vlast, jer ova očigledno stida nema", zaključio je Fatić.