Novaković: Ako postoji sumnja da se iza turskog investitora kriju naši tajkuni neka se obavijesti SDT

“Da je kolega Vujošević prihvatio moj poziv da zajednički posjetimo kompaniju, čujemo i drugu stranu, sagledamo sve činjenice, vjerujem da bi danas drugačije nastupao i da me ne bi optuživao za opstruiranje “razoktrivanja lopova koji su privredu Opštine Bar i Crne Gore doveli do prosjačkog štapa”, koje treba da se desi upravo u Skupštini opštine” zaključio je Novaković
96 pregleda 0 komentar(a)
Radomir Novaković Cakan, Foto: Radomir Petrić
Radomir Novaković Cakan, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 19.10.2017. 13:20h

Predsjednik Skupštine opštine Bar Radomir Novaković Cakan odbacio je tvrdnje odbornika Demosa Sava Vujoševića da opstruira zahtjev za sazivanje sjednice barskom parlamenta na kome bi se govorilo o privatizaciji nekadašnje državne firme Kontejnerski terminali koju je kupila turski investitor Port od Adria.

Novaković je optužbe Vujoševića da opstruira bilo kakav proces pozitivnog rješavanja problema od interesa za grad i građana Bara nazvao neosnovanim.

“ Članom 69, stav 3 Poslovnika o radu SO Bar propisano je da se uz zahtjev za sazivanje sjednice podnosi predlog dnevnog reda i materijal o kome će se raspravljati na sjednici. Uz zahtjev za sazivanje sjednice koji je potpisalo 14 odbornika dobio sam predlog dnevnog reda, ali ne i predlog akta o kojem bi se raspravljalo, odnosno, Informaciju o realizaciji Ugovora o kupoprodaji akcija i Ugovora o koncesiji firme Kontejnerski terminali i generalni tereti", kazao je Novaković.

On je dodao da je odbornike obavijestio da zahtjev za sazivanje sjednice usaglase sa odredbama statuta i poslovnika o radu SO.

Novaković je naglasio da ako Vujošević sumnja da iza turskog investitora se “ kriju neki naši tajkuni i lopovi koji su privredu Opštine Bar i Crne Gore doveli do prosjačkog štapa” o tome bi trebalo da obavijesti Specijalno tužilaštvo, a ne da insistira da se o tome raspravlja u parlamentu koji za to nije nadležan.

On je kazao da stavovi odbornika Skupštine opštine Bar o sumnjama odbornika Vujoševića neće uticati na razotkrivanje prevare o kojoj govori pa od polemisanja na tu temu neće imati koristi ni grad, ni radnici Port of Adrie.

“Da je kolega Vujošević prihvatio moj poziv da zajednički posjetimo kompaniju, čujemo i drugu stranu, sagledamo sve činjenice, vjerujem da bi danas drugačije nastupao i da me ne bi optuživao za opstruiranje “razoktrivanja lopova koji su privredu Opštine Bar i Crne Gore doveli do prosjačkog štapa”, koje treba da se desi upravo u Skupštini opštine” zaključio je Novaković.

Bonus video: