Medenica: Đukiću, Demokrate nijesu krive za vaše političke frustracije

"Zamislite političkog virtouza, kojeg je odbacila politička grupacija koju je predvodio na poslednjim lokalnim izborima"

8934 pregleda 66 reakcija 16 komentar(a)
Medenica, Foto: Demokratska Crna Gora
Medenica, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Kolašin Milan Đukić je, prema riječima odbornika Demokrata Bojana Medenice, "jedan od onih političara koji političku borbu stavlja u ličnu ravan".

Kako je Medenica rekao, Đukić je "ili nešto žestoko pobrkao ili su mu DPS koordinatori iz Podgorice dali loše inpute na sastanku prije neku noć".

U odgovoru predsjedniku SO, Medenica tvrdi, da "za razliku od Đukića, u Demokratama političku borbu nikad nijesu svodili na nivo ličnog".

"Zbog toga, budite sigurni da o Vašoj politici u opštinskom odboru Demokrata jednako mislimo bez izuzetka. Takođe, razumijemo i zebnju kada Vas iz Grupe građana u koju ste se kleli sada zamjenjuju kadrovima kojima ste se Vi lično ponosili, a sada su svi istog mišljenja da ste i za njih nepoželjni. Zamislite političkog virtouza, kojeg je odbacila politička grupacija koju je predvodio na poslednjim lokalnim izborima, i to takva poltička grupacija. Bolno zaista, ali Demokrate nijesu krive ni za to niti za Vaše političke frustracije. Biće teško razumije se i bez onih koji su Vas politički lanisirali ali sada imaju mnogo većih prioriteta i problema sa zakonom nego li lokalnim izborima”, poručio je Medenica Đukiću.

Odbornik Demokrata tvrdi da je Đukić bio taj koji je "žustrim govorima na opštinskoj konvenciji DPS i kongresu tokom 2019. godine branio princio "jedna zaposleni, četri glasa". Medenica kaže i da je sam Đukić "taj princip primjenjivao".

"Tada princip nije važio jer ste ga i sami primjenjivali ali očigledno svoju "kvotu" nijeste dobro iskoristili. Možda Vas "DPS matematika žulja" jer za Vas ne važi, obzirom da nikako da stignete do broja 31 i formirate famoznu listu kojom ćete pokazati "ljubav prema građanima za sopstveni interes". U svakom slučaju ponosno ste jedno vrijeme nosili bedž DPS-a. Nego, da se manemo skretanja sa teme, što jeste i cilj glumljenja vječite žrtve", napisao je Medenica.

On predsjednika SO poziva "kako je Upravna inspekcija jasno navela, poštujući javni interes, Zakaže sjednicu SO, isposštujete zakonske norme i konstatujete prestanak mandata po sili zakona pravosnažno osuđenom predsjedniku opštine Milosavu Bulatoviću”

U suprotnom, kako njavljuje Medenica, protiv Đukića će podnijeti krivičnu prijavu.

"Dakle, Demokrate od Vas očekuju da postupate po zakonu. Ostala politička i Vama svojestvena prizemna prepucavanja nije nešto što nas apsolutno tangira u bilo kom smislu. Takođe, Vaša Vaša "paranoja" neće zaustaviti bilo koji projekat koji je u interesu grada i građana", zaključio je Medenica.

Bonus video: