Đukić: Medenica bio duže aktivista DPS, nego što je sada Demokrata

"Ja nosio bedž kao gost na kongresu, a Medenica nosio bedž kao član i aktivista na promotivnim skupovima. Ja, slobodan kao i danas, na predsjedničkim izborima podržao Lekića, a Medenica, usklikom "Naprijed, Filip Vujanović!“ – kandidata DPS-a"

13771 pregleda 35 reakcija 29 komentar(a)
Đukić, Foto: Privatna arhiva
Đukić, Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Kolašin Milan Đukić kazao je da mu je žao što je odbornik Demokrata Bojan Medenica „pristao da da bude „kolateralna šteta“ i "topovska hrana" svojim nezasitim partijskim šefovima iz Podgorice“ .

"Čestitke za moga prijatelja Bojana Medenicu, koji je stegao zube da potpiše saopštenje koje su mu poslali iz Podgorice. Žao mi je što je, poslije kvalitetnog angažmana koji je imao u Odboru za društvene djelatnosti lokalnog parlamenta, ipak odlučio da se "žrtvuje za partiju" i pribjegne političkom blatu koje mu ne pristaje. Žao mi je što Medenica poslušnički pristaje da bude "kolateralna šteta" i "topovska hrana" svojim nezasitim partijskim šefovima iz Podgorice i što dozvoljava da nakaradnim saopštenjima gaze preko našeg kolašinskog prijateljstva“, saopštio je predsjednik SO, odgovarajući odborniku Demokrata.

Đukić kaže da pretpostavlja "da je Medenica prinuđen da se dokaže svom rukovodstvu koje ga je pravno – političkim akrobacijama postavilo na funkciju upravnika Skijališta 1600". Prethodno su, tvrdi Đukić, "legalisti" i "borci za pravdu i pravo" iz Medeničine partije izmijenili sistematizacijom mjesto "direktor" u "upravnik"". Sve to, objašnjava, "kako bi nacrtali tu poziciju za Medenicu, jer je bilo očigledno da će ih, u suprotnom, on napustiti".

"I pored toga, Medenica se ohrabrio da analizira i komentariše partitokratsku destrukciju državne uprave, po ranijem i sadašnjem principu „1 zaposleni 4 glasa“. Kao da se od građana Kolašina može sakriti činjenica da je upravo Medenica sada jedan od izvršilaca takve destruktivne politike u okviru državnog preduzeća „Skijališta Crne Gore“. Mislim da će, toliko pominjana Upravna inspekcija, ipak imati više posla oko paničnog i masovnog zaključivanja ugovora o radu na neodređeno sa aktivistima Demokrata u državnom preduzeću Skijališta Crne Gore, a koje se tajno sprovodi za vrijeme tehničkog mandata Vlade“, rekao je Đukić.

To što ga, kaže predsjednik SO, Medenici i ostalima iz rukovodstva OO Demokrate Kolašin stalno stavljaju u kontekst DPS-a, tvrdi on, "vraća se kao bumerang". Đukić kaže da je Medenica duže bio aktivista DPS-a, nego Demokrata sada.

"Medenica se ruga činjenici da sam bio jedan od brojnih gostiju, koji su govorili na 8. kongresu DPS-a, kao da zaboravlja da je bio aktivista DPS-a duže nego što je sada Demokrata. Ja nosio bedž kao gost na kongresu, a Medenica nosio bedž kao član i aktivista na promotivnim skupovima. Ja, slobodan kao i danas, na predsjedničkim izborima podržao Lekića, a Medenica, usklikom "Naprijed, Filip Vujanović!“ – kandidata DPS-a"", naveo je Đukić.

Tragikomično je i nezahvalno, tvrdi on, "takođe i pominjanje Grupe birača, jer je Medeničin šef na skijalištu i jedan od šefova u partiji, upravo, bivši funkcioner Grupe birača, a sad Demokrata".

"Ko je u svojevrsnoj "paranoji" dokazuje, između ostalog i broj samo današnjih saopštenja koja Medenica potpisuje za partijske šefove iz Podgorice. Ko je blokirao i na koji način razvojne projekte u Kolašinu dokazaće se vrlo lako i jednostavno u budućem periodu, a Medenici želim dobro zdravlje i manje stresa i „paranoje“ zbog najavljenog gubitka funkcije na Skijalištu 1600 usled političkog sukoba sa koalicionim partnerima iz SNP-a i URA-e. Ostajemo prijatelji i bez partija i funkcija, nadam se?", zaključuje predsjednik SO Kolašin.

Bonus video: