Bečić: Parlamentarnim, lokalnim i predsjedničkim izborima prekinimo maltretiranje građana

Vjerujte mi na riječ ozbiljnije izgledaju procesi formiranja kućnih savjeta po podgoričkim zgradama i mjesnim zajednicima nego što je proces formiranja manjinske vlade..."

15533 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić pozvao je ostale političke partije da prestanu sa "maltretiranjem građana" i da se trenutna politička situacija riješi održavanjem lokalnih, parlamentarnih i predsjedničkih izbora.

Bečić je kazao i da "formiranja kućnih savjeta po podgoričkim zgradama i mjesnim zajednicima ozbiljnije izgledaju nego što je proces formiranja manjinske vlade".

"Što se tiče državnog nivoa - sve vam je jasno, ranije sam to okarakterisao kao tragikomediju, ali su oni našli adekvatniji izraz. Kažu oni koji su planirali da budu dio manjinske vlade da se to pretvorilo u cirkus. Tako da oni najbolje odrediše mjeru za sebe. Ako je to cirkus, onda je onaj kog su izabrali da bude mandatar znate šta, da ja o tome ne govorim... Vidjeli ste šta se dešavalo u Ulcinju u ovih desetak dana. Optužuju oni koji hoće da nas vode put Evrope i koji kažu da sve što rade jeste zbog navodnih evropskih vrijednosti a optužuju se i pokazuju snimke gdje kupuju glasove. Je li to evropska vrijednost - nije niti će ikada biti... Ovo u što su krenuli ne može da opstane i ne može da uspije i to je svima jasno. Vjerujte mi na riječ ozbiljnije izgledaju procesi formiranja kućnih savjeta po podgoričkim zgradama i mjesnim zajednicima nego što je proces formiranja manjinske vlade... Ne maltretirajte više građane, ajde da ovo demokratski riješimo, ajmo na lokalne, parlamentarne i predsjedničke izbore...", rekao je Bečić večeras u Petnjici

U Petnjici je održana druga izborna konvencija Demokrata i izabran Opštinski odbor koji broji 21 člana.

Demokrate Petnjica
foto: Demokratska Crna Gora

Bečić je kazao i da se ne miri Crna Gora prekrajanjem izborne volje.

"Tako se vara, a ne miri Crna Gora. Ne možete da mirite slobodnog sa neslobodnim čovjekom. Ne možete pomiriti nikada Moma Koprivicu sa Branom Mićunovićem, niti bilo koga od nas. Šta može da se miri - slobodni ljudi kojih ima na svim stranama, u svim nacijama, vjerama, partijama, oni mogu da se mire, treba da se mire obični ljudi...", rekao je Bečić

Poslanik i potpredsjednik Demokrata Albin Ćeman kazao je da "rast političkog rejtinga nije slučajan" i da je jedan od dokaza građanske profilacije Demokrata.

"Manjinska vlada, čije se formiranje svako malo najavljavljuje, ali nikako da se formira nastala je na temeljima trulih kompromisa, korupcije, izdaje i prodaje izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine...", rekao je Ćeman.

Demokrate Petnjica
foto: Demokratska Crna Gora

Nakon konvencije održana je protestna šetnja ulicama Petnjice.

Bonus video: