Abazović-Hrebičkova: Evropske integracije i zatvaranje poglavlja u fokusu rada nove Vlade

Ambasadorka Hrebičkova, pohvalivši Crnu Goru zbog uvođenja restriktivnih mjera prema Rusiji, istakla značaj saradnje i razvijanja partnerskih odnosa dvije države u okviru NATO-a

1834 pregleda 5 komentar(a)
Hrebičkova i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Ćupić
Hrebičkova i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Ćupić

Evropske integracije i zatvaranje pregovaračkih poglavlja će biti u fokusu rada nove, 43. Vlade, kazao je vicepremijer i mandatar za sastav nove Vlade, Dritan Abazović.

„Crna Gora i Republika Češka imaju izuzetno dobru saradnju i istorijski prijateljsku povezanost, što će našoj državi puno značiti u budućnosti, ako imamo u vidu da je Republika Češka naredna predsjedavajuća država u Vijeću Evropske unije“, saopšteno je iz Abazovićevog kabineta nakon sastanka potpredsjednika Vlade i ambasadorke Češke u Crnoj Gori Janine Hrebičkove.

Ambasadorka je, pohvalivši Crnu Goru zbog pridruživanja međunarodnim partnerima u uvođenju restriktivnih mjera prema Ruskoj Federaciji, istakla značaj saradnje i razvijanja partnerskih odnosa dvije države u okviru Alijanse.

Abazović i Hrebičkova su, kako je saopšteno, konstatovali da nastavljaju odličnu saradnju koja je izgrađena tokom njenog mandata na čelu Misije OSCE u Crnoj Gori.

"Potpredsjednik Abazović se zahvalio i istakao značaj koji za evropski put Crne Gore ima podrška partnerske Republike Češke, čije iskustvo nam umnogome može pomoći u pristupanju EU. Abazović je naznačio da će evropske integracije i zatvaranje pregovaračkih poglavlja biti u fokusu rada nove, 43. Vlade, što će značiti odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, ali i nastavak deblokade institucija sistema, bez kojih nema vidljivijeg unutrašnjeg i spoljnopolitičkog napretka", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: