SNP: Upravni odbor ZZZ, na predlog direktora, dodijelio sredstva firmama na čijem čelu su Demokrate

"Firmama CEDIS, Pošti Crne Gore, Eletroprivredi Crne Gore odobreno je da se zaposle 103 lica od ukupno 280 nezaposlenih lica. Na ovaj način Demokratama je ostavljena mogućnost da u ovim firmama zaposle 103 lica, odnosno lica koja su članovi Demokratske Crne Gore"

6409 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

U okviru programa osposobljavanja za rad kod poslodavca na predlog direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG) Gorana Folića, koji dolazi iz redova Demokrata, Upravni odbor je donio odluku 3. novembra 2021. godine kojom se od 688.632 eura odobrava 253.317 eura državnim firmama na čijem čelu se nalaze direktori iz redova ove političke partije.

To su saopštili iz Socijalističke narodne partije (SNP) navodeći da su građani proteklih sedmica bili svjedoci kako se iz ZZZ iznose tvrdnje o zloupotrebama raspodjele sredstava od strane DPS režima.

"Činjenica je da su i Demokrate pristupile DPS receptu raspodjele programskih sredstava za nezaposlena lica koje finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore", kazali su iz SNP.

Tvrde da je 253.317 eura dodijeljeno firmama na čijem su čelu funkcioneri Demokrata.

"Firmama CEDIS, Pošti Crne Gore, Eletroprivredi Crne Gore odobreno je da se zaposle 103 lica od ukupno 280 nezaposlenih lica. Na ovaj način Demokratama je ostavljena mogućnost da u ovim firmama zaposle 103 lica, odnosno lica koja su članovi Demokratske Crne Gore. Dokle ide halapljivost i bahatost Demokrata i koliko su god oni svih ovih dana optuživali vlast DPS-a za zapošljavanje i postavljanje ljudi koji nijesu stručni na funkcije, to isto sad oni rade. Dokle ta bahatost ide najbolje vidimo na ovom primjeru raspodjele novčanih sredstava ZZZCG", navodi se u saopštenju.

Poručuju da zapošljavanje u EPCG i CEDIS-u "raste kao potrošnja električne energije u zimskom periodu".

"Više članova porodica istaknutih funcionera Demokrata zaposleno je u ovim firmama. Uhljebenje kadrova i njihovih najbližih prisutno je i u drugim državnim preduzećima kao što su Pošta Crne Gore i Skijališta Crne Gore. Građanima Crne Gore mora biti konačno jasno da Demokrate ne mogu da se pomire sa činjenicom da ostaju bez svih ovih privilegija, fotelja i zapošljavanja svojih najbližih. Njihova parola na protestima je Ustani i odbrani fotelje", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: