URA Podgorica: Mitrović da ukloni plombu sa zapečaćene asfaltne baze i omogući rad preduzeća "Putevi"

"Naime, dok su mašine Puteva ugašene, a radnici neuposleni, to preduzeće u gradskom vlasništvu asfalt kupuje od kompanije Bemax, po ko zna kojim cijenama, šta će na kraju opet platiti svi građani našeg grada, ukazala je podgorička URA"

4175 pregleda 3 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Zbog nepromišljene i štetne odluke odlazećeg ministra urbanizma i ekologije Ratka Mitrovića da zapečati rad asfaltne baze i drobilice/separacije podgoričkog preduzeća “Putevi“, direktnu štetu trpe samo zaposleni u tom preduzeću i svi građani Podgorice.

To je saopšteno iz podgoričkog odbora URE.

"Naime, dok su mašine Puteva ugašene, a radnici neuposleni, to preduzeće u gradskom vlasništvu asfalt kupuje od kompanije Bemax, po ko zna kojim cijenama, šta će na kraju opet platiti svi građani našeg grada, ukazala je podgorička URA", piše u saopštenju.

Podgorička URA u saopštenju poziva Mitrovića i nadležna lica da uklone plombu sa zapečaćene asfaltne baze i omoguće rad "tog gradskog preduzeća, ali i da postave jasan rok - do kada je neophodno pribaviti svu nedostajeću dokumentaciju."

“Samo je teško utvrditi, ko gore želi podgoričkim Putevima - neodgovorni menadžment, koji je samo za nezakonite javne nabavke, posljednjih mjeseci platio kaznu od 15 hiljada eura, ili ministri Mitrović, Milatović, Spajić i odlazeća Vlada, koji se javno slade tužnoj fazi funkcionisanja tog važnog podgoričkog preduzeća“, piše u saopštenju.

U saopštenju iz podgoričke URE ističu da "podgorička firma, zbog činjenice da je njena asfaltna baza ugašena, sada asfalt kupuje od kompanije Bemax, po ko zna kojim cijenama, a u svakom slučaju “većim nego što bi bila cijena koštanja asfalta, proizvedenog na našoj bazi, sa našim radnicima i našom mehanizacijom“."

“Podgorički “Putevi“ zaslužuju i mogu mnogo bolje. Prvi korak ka njihovom oporavku i jačanju, mora biti dozvoljavanje rada asfaltne baze - nakon formiranja evropske Vlade, a već naredni - promjena katastrofalnog menadžmenta preduzeća, depolitizacija i jačanje kapaciteta. Putevi trebaju i mogu biti nosilac razvoja Podgorice, kompetentan učesnik svih tendera i izvođač najkompleksnijih infrastrukturnij projekata našeg Grada. Umjesto izvlačenja javnog novca u privatne džepove, moramo unaprijediti rad preduzeća i jačati ga - u interesu radnika, Grada i svih građana Podgorice“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: