SPP: Ministarstvo bi da ruši džamije, dok Mitrović sebi legalizuje nelegalne zgrade u Budvi

"Obrazlažući svoju namjeru Ministarstvo pod upravom Mitrovića pokušava zgaziti dostojanstvo muslimana Ulcinja i Crne Gore i to u danima svetog mjeseca Ramazana što im/mu svakako neće poći za rukom jer im to neće dozvoliti muslimani u Crnoj Gori"

5129 pregleda 46 reakcija 0 komentar(a)
SPP, Foto: SPP
SPP, Foto: SPP

Stranka pravde i pomirenja (SPP) saopštila je danas da bi "Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma na čelu sa ministrom Ratkom Mitrovićem da ruši džamije", dok kako su dodali "Mitrović sebi legalizuje nelegalno izgrađene zgrade u Budvi".

Desetak fizičkih radnika, u svojstvu građana, dalo je juče izjavu u ulcinjskoj policiji povodom gradnje džamije u Štoju, gdje su zatečeni na izvođenju radova.

Povezani članci

11. April 2022.

Smeta džamija ili divlja gradnja?

Iz SPP su dostavili rješenje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kojim se naređuje rušenje onoga što je do sada urađeno na izgradnji džamije u naselju Štoj u Ulcinju.

"Neprimjerena poruka i opasna namjera ministra Mitrovića i Ministarstva kojim rukovodi da sruši džamiju u izgradnji u Ulcinju nije ništa drugo do provokacija svih muslimana u Crnoj Gori, a ne samo u Ulcinju. Obrazlažući svoju namjeru Ministarstvo pod upravom Mitrovića pokušava zgaziti dostojanstvo muslimana Ulcinja i Crne Gore i to u danima svetog mjeseca Ramazana što im/mu svakako neće poći za rukom jer im to neće dozvoliti muslimani u Crnoj Gori. Da je postupak i namjera ministra Mitrovića apsolutni pokušaj provokacije muslimana dokazuje desetine hiljada nelegalnih objekata širom Crne Gore, a da je njegov prioritet rušenje objekta od društvenog značaja što svakako vjerski objekti jesu po zakonu i ustavu ove države dok istovremeno legalizuje svoje nelegalno izgrađene objekte", ističe se u saopštenju SPP na čijem čelu je Hazbija Kalač.

Iz te partije su dodali da su uzaludne i zloupotrebe policije u Ulcinju i pokušaji zastrašivanja hapšenjem radnika koji rade na izgradnji džamije.

"Vremena aparthejda i brutalnih hapšenja i maltretiranja muslimana samo zato što čuvaju i grade svoje svetinje i identitet su daleko iza nas iako ministar Mitrović i pojedinci u policiji očigledno to još uvijek ne mogu da prebole. Da je tako pokazuje i stav Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava kojeg pozdravljamo a koji nedvosmisleno dokazuje opravdanost i legalitet izgradnje džamije u Donjem Štoju, opština Ulcinj. Ovim putem pozivamo ministra Mitrovića da se u svoje lično ime i u ime Ministarstva kojeg predstavlja javno izvini muslimanima Ulcinja i cijele Crne Gore, a direktora Uprave policije Zorana Brđanina da sprovede internu kontrolu povodom neprimjerenog ponašanja policijskih službenika iz Ulcinja", poručili su iz SPP.

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava saopštilo je juče da i pored nespornog prioriteta u poštovanju zakona i propisa, apeluje na državne i lokalne organe da imaju poseban senzibilitet u odnosu na vjerske zajednice i ostvarivanje prava na slobodu vjeroispovijesti svih vjernika i vjernica.

Bonus video: