Demokrate: Rukovodstvo SNP-a zbog alavosti gazi svoje članstvo i volju naroda

"Od grabeži za foteljama mladenaca i kumova manjinske Vlade zaboravismo programske principe. Neslavan sastanak u "Hiltonu" oko programa vlade nikada se nije nastavio"

8525 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da rukovodstvo Socijalističke narodne partije (SNP) "zbog alavosti gazi svoje članstvo i volju naroda".

Potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović kazao je danas da će predlog za sastav manjinske vlade biti spreman sjutra ili prekosjutra. Potvrdio je da će toj partiji pripasti šest ministarstava i da će SDP biti dio manjinske vlade.

""Čvrsti" stavovi Glavnog odbora SNP-a da hoće u parlamentarnu većinu sa DPS-om, ali da nikako na funkcije ne mogu kadrovi SDP-a i SD-a prosuše se kao kula od karata. Gdje je kraj alavosti rukovodstva SNP-a da gazeći svoje članstvo i volju narodu zauzme ministarske pozicije na par mjeseci? Nego, od grabeži za foteljama mladenaca i kumova manjinske Vlade zaboravismo programske principe. Neslavan sastanak u "Hiltonu" oko programa vlade nikada se nije nastavio. 40 poslanika opozicije imaju potpisan jedan Sporazum, SNP i URA drugi. Koji je na snazi?", navodi se u saopštenje Demokrata

Dodaju i da su "razlike nepremostive i oko načina odlučivanja u Vladi, Otvorenog Balkana, Temeljnog ugovora, popisa, Srebrenice, ukrajinske krize i mnogih drugih pitanja".

"Možda se i tu nastavi sa ponižavanjima zarad malo fotelja i vlasti, pa "branioci" Crne Gore prihvate da idu u Vladu sa negatorima Crnogoraca i 21. maja ili će ovi drugi odustati od svega za što su se zalagali, a što su ovi prvi smatrali izdajom Crne Gore. Cirkusijada, kako su je sami nazvali, se očito nastavlja", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: