Đurašković: Cetinje prepoznato kao kulturno-istorijski centar, cilj da ga i u ekonomskom smislu učinimo jednako važnim

"Na putu ka Evropskoj uniji Crna Gora mora bolje da koristi sredstva iz pretpristupnih fondova i ostale finansijske i tehničke vrste pomoći koje su na raspolaganju i u tom smislu iskustvo Bugarske može da vam bude od velikog značaja", rekla je Plugčijeva

2454 pregleda 9 komentar(a)
Plugčijeva i Đurašković, Foto: Prijestonica
Plugčijeva i Đurašković, Foto: Prijestonica

Cetinje je prepoznato kao kulturno-istorijski centar Crne Gore, ali naš glavni cilj u narednom period biće da ga i u ekonomskom smislu učinimo jednako važnim, kako bi na taj način smanjili stopu nezaposlenosti i vratili građane svom gradu, rekao je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

On se danas sastao sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom i tom prilikom su razgovarali o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje, ali i saradnje iz oblasti kulture, sporta i obrazovanja, saopšteno je iz Prijestonice.

Od 2019. godine u okviru bugarske zvanične razvojne pomoći, kako se navodi, u Crnoj Gori finansirano je ukupno osam projekata u vrijednosti od preko 320.000 eura.

"Na putu ka Evropskoj uniji Crna Gora mora bolje da koristi sredstva iz pretpristupnih fondova i ostale finansijske i tehničke vrste pomoći koje su na raspolaganju i u tom smislu iskustvo Bugarske može da vam bude od velikog značaja", rekla je Plugčijeva.

Dodaje se da je na sastanku ocijenjeno kako je potrebno raditi na inteziviranju saradnje između Prijestonice i bugarskog grada Veliko Trnovo, sa kojim Cetinje ima potpisan Protokol o saradnji.

Bonus video: