Milatović: Ne bih bježao od kandidature za gradonačelnika Podgorice, počele pripreme za formiranje partije

"Za ove već raspisane izbore razgovarali smo već sa određenim grupama građanja i podržaćemo recimo Durmitorsku inicijativu na Žabljaku u Tivtu trenutni gradonačelnik radi sjajno i vjerovatno da ćemo ja i ministar Spajić podržati tu listu. U Budvi su razgovori u toku i vidjećemo", naveo je Milatović

17089 pregleda 279 reakcija 101 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da ne bi bježao od kandidature za gradonačelnika Podgorice na predstojećim izborima u Glavnom gradu, te da je sa ministrom finansija Milojkom Spajićem počeo pripreme za formiranje partije.

Upitan da li vidi sebe kao nosioca liste na podgoričkim izborima, Milatović je kazao da su građani Podgorice poprilično nezadovoljni dešavanjima u Glavnom gradu.

"U stalnoj komunikaciji sa građanima postoji njihova želja da se politički profilišemo. Ne bih još uvijek u potpunosti dao precizan odgovor ali ne bih bježao od kandidature za gradonačelnika", rekao je Milatović gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

Dodao je da počela priprema formiranja partije, prije svega za podgoričke izbore.

"U Beranama smo podržali grupu građana koja je ostvarila dobar rezultat. Počeli smo ozbiljno da se bavimo tom temom, ali da vidimo prvo da se raspišu podgorički izbori. Za ove već raspisane izbore razgovarali smo već sa određenim grupama građanja i podržaćemo recimo Durmitorsku inicijativu na Žabljaku u Tivtu trenutni gradonačelnik radi sjajno i vjerovatno da ćemo ja i ministar Spajić podržati tu listu. U Budvi su razgovori u toku i vidjećemo", naveo je Milatović.

Istakao da nikada ne bi bio dio manjinske Vlade i da to ne bi trebalo da bude niko ko želi dobro Crnoj Gori.

“Mislim da su građani nezadovoljni trenutnom situacijom u Glavnom gradu. Postoji velika želja građana da se ministar Spajić i ja politički profilišemo. Ne bih bježao od kandidature za gradonačelnika Podgorice”, kazao je Milatović.

Istakao je da je manjinska Vlada neustavna, nedemokratska jer ne reflektuje izbornu volju građana, ali i satelitska.

“Gospodin Đukanović je kazao juče da će ta vlada da zavisi od političke volje DPS-a, tako da će biti satelitska”, smatra ministar.

Milatović je naglasio da je jako zabrinut zbog trenutne političke situacije i smatra da bi jedini izlaz bili novi parlamentarni izbori.

Govoreći o pozivu da sa Milojkom Spajićem bude dio nove vlade kazao je da ne bi želio da bude dio te jedne, kako je kazao, kvazi prevare.

“Mislim da niko ko želi dobro Crnoj Gori ne bi trebalo da bude u toj Vladi. Bilo ko ko drži do sebe mislim da ne treba da bude dio te priče”, kazao je on.

Bonus video: