Konjević: Abazović nam je ponudio mjesto potpredsjednika Vlade za politički sistem...

"Vjerujem da ćemo imati, što je i naš preduslov za participiranje u Vladi, jasne programske odredice, ciljeve, način odlučivanja u Vladi i da dokument bude javan kako bi građani znali na šta su se politički subjekti obavezali eventualnim učešćem u Vladi", rekao je Konjević

24110 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Konjević, Foto: Screenshot/RTV Nikšić
Konjević, Foto: Screenshot/RTV Nikšić

Raško Konjević, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) kazao je da je mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Dritan Abazović ponudio toj partiji mjesta potpredsjednika Vlade za politički sistem, ministarstva odbrane i vanjskih poslova.

"Potpredsjednik Vlade za politički sistem bi ujedno obavljao i funkciju ministra odbrane. Rekli smo gospodinu Abazoviću da to jesu značajna ministarstva i da odražavaju ono što je jedan dio rezulatata politike Socijaldemokratske partije u prethodnih 20 i više godina. Sve što smo radili na ova dva polja pokazalo se ispravno. Afirmisati politiku evropskih integracija i članstvo Crne Gore u NATO-u. Ukoliko dođe do formiranja te vlade mi ćemo sa zadovoljstvom nastaviti tim putem. Iako su to snažne pozicije, istovremeno smo rekli da bez jasnog sporazuma o osnovnim programskim principima, prioritetima i ciljevima vlade, pozicije nam ne znače ništa. Želimo da znamo jasne osnove na kojima će ta Vlada počivati", poručio je Konjević u intervjuu za RTV Nikšić.

On je rekao da proces pregovaranja zahtijeva određene ustupke.

"Vjerujem da ćemo imati, što je i naš preduslov za participiranje u Vladi, jasne programske odredice, ciljeve, način odlučivanja u Vladi i da dokument bude javan kako bi građani znali na šta su se politički subjekti obavezali eventualnim učešćem u Vladi. Šta su prioriteti, na koji način će da radi, kako da odlučuje i na kojim vrednosnim definicijama će počivati. Mi smo tekst sporazuma usaglasili sa mandatarom, ostalo je da on to usaglasi sa predstavnicima Socijalističke narodne partije", poručio je Konjević.

"Vijesti" su ranije danas objavile da bi Konjević trebalo da zauzme mjesto ministra odbrane, dok će počasni predsjednik te stranke Ranko Krivokapić biti ministar vanjskih poslova u sastavu vlade, koji će predložiti mandatar i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Povezani članci

13. April 2022.

Konjeviću odbrana, Krivokapiću MVP

Bonus video: