Popović: DPS će u Baru biti nosilac političke odgovornosti najmanje i naredne četiri godine

"Povjerenje dobijeno od strane građana Bara u visini jednog odborničkog mandata četiri prethodne godine ste prespavali"

4554 pregleda 45 reakcija 4 komentar(a)
Popović, Foto: DPS
Popović, Foto: DPS

Prava Crna Gora je sa sigurnošću najmanje pozvana u Baru da bilo šta komentariše, posebno ne u segmentima društvene i političke odgovornosti, saopštio je Jovan Popović, odbornik Demokratskatre partije socijalista u Skupštini opštine Bar.

Ranije danas predsjednik barskog odbora Prave Crne Gore Vukan Golubović poručio je da se DPS i njegovi "sateliti koji sačinjavaju vlast u Baru boje lokalnih izbora koji dolaze" zato što, kako je naveo, "znaju da nemaju povjerenje građana i da će izgubiti vlast."

"S buđenjem ranog proljeća, a u susret lokalnim izborima u Baru, polako se iz sna budi i partija Prava Crna Gora. Shodno vašoj posvećenosti građanima Bara, nijesam siguran da ste prava partija. Razlog tome je, što ste se građana i političke scene sjetili zajedno sa ovim lijepim sunčanim danima, idealnim da se sagleda sve ono što je lokalna vlast na čelu sa DPS-om u Baru postigla", dodao je Popović.

Nije ni čudo, kaže Popović, što je Prava Crna Gora "u strahu za opstankom barskog odbora ove partije".

Uzmimo u obzir i činjenicu, da ste povjerenje dobijeno od strane građana Bara u visini jednog odborničkog mandata, četiri prethodne godine prespavali. Predstavnik vaše partije u lokalnom parlamentu - za koga dobar dio građana, siguran sam ovom prilikom prvi put čuje da postoji - interese vaših birača je zastupao u svega dvije do tri sjednice lokalnog parlamenta za četiri godine mandata. Nijeste jedini koji u Baru ovih dana žele da ostvaruju svoje političke snove i fantazije. Imali smo prilike da čujemo od vaših kolega iz URE slične želje", rekao je Popović.

Na vašu i njihovu žalost to će ostati samo na nivou pustih želja, dodao je Popović.

"Ono što je jedino sigurno je, da će DPS u Baru biti nosilac političke odgovornosti najmanje i naredne četiri godine i realizovati sve ono što građani očekuju. I mnogo više od toga", istakao je Popović.

On podsjeća da je Prava Crna Gora u saopštenju pomenula "nelegalna djela".

"Pustite se demagogija i populizma i za sve što smatrate da nije u skladu sa zakonom podnesite prijave nadležnim državnim institucijama. Navodite da će Prava Crna Gora biti dosljedna. Najbolje da tako i ostane, a u skladu sa aktivizmom vaše partije u proteklom četvorogodišnjem periodu", smatra Popović.

On na kraju dodaje.

"Pored toga što ovog puta nećete biti u prilici u Baru da izborite ni taj jedan mandat koji sad imate, jeste da je DPS najjači i najodgovorniji politički subjekt u Baru i da će tako ostati. Vidimo se pred građanima u junu", zaključio je Popović.

Bonus video: