Smolović sa ambasadorkom Bugarske: Dva bliska naroda povezuje i tragedija učenika grada Svištov

Predsjednik Smolović je istakao bliskost između dva naroda koje je spojila nesreća u kojoj je stradalo 12 bugarskih đaka, nakon koje je Bijelo Polje uspostavilo odnose i bratimljenje sa Svištovom, gradom iz kojeg su djeca koja su stradala

1921 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

Ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva, boravila je danas u zvaničnoj posjeti Bijelom Polju.

Predsjednik Opštine Petar Smolović kazao je da su na sastanku izrazili zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima dvije države.

"To prijateljstvo se manifestuje partnerskim odnosom i konkretnim aktivnostima u Bijelom Polju, kao što je nabavka medicinske opreme za Opštu bolnicu i drugih, koje su finansijski podržane od Bugarske ambasade", rekao je Smolović.

Smolović je istakao bliskost između dva naroda koje je spojila nesreća u kojoj je stradalo 12 bugarskih đaka, nakon koje je Bijelo Polje uspostavilo odnose i bratimljenje sa Svištovom, gradom iz kojeg su djeca koja su stradala.

Sagovornici su se saglasili da saradnju treba unapređivati kroz saradnju sa gradovima koji imaju sličnu turističku ponudu, odnosno koji su prepoznati kao skijaški ili speleološki centri.

Posjetu Bijelom Polju, ambasadorka Bugarske je iskoristila da položi vijence na Spomenik "12 ruža", koji je posvećen stradalim djacima u nesreći prije 18. godina kada su se vraćali sa ekskurzije. Takođe, Plugčijeva i Smolović su položili vijence na Spomenik stradalima u željezničkoj nesreći na Bioču.

Bonus video: