Šaranović: Bastijančić priznao da Đukanović nije imao zakonskih prepreka da sve lokalne izbore raspiše 5. juna

"Ovakav panični bijeg od izbora nikada nije viđen na tlu Evrope"

13743 pregleda 11 komentar(a)
Šaranović, Foto: Boris Pejović
Šaranović, Foto: Boris Pejović

Boris Bastijančić je priznao da predsjednik države nije imao bilo kakvih zakonskih prepreka da sve lokalne izbore raspiše 5. juna, ali da je to stvar čisto njegove volje da u ovakvom društveno-političkom trenutku dodatno zakomplikuje situaciju, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović.

Bastijančić, savjetnik za ustavni sistem i pravna pitanja predsjednika Crne Gore, ranije danas rekao je da je Milo Đukanović isključivo u skladu sa svojim utvrđenim ustavnim prerogativima, dosljedno slijedeći važeće pravne akte i valjano cijeneći precizno definisane zakonske rokove, donio odluke o raspisivanju lokalnih izbora u nekoliko crnogorskih gradova.

Šaranović smatra da se "očito želi stvarati atmosfera političke šizofrenije kako bi se našao način za bijeg od izbora".

"Možda bi im s obzirom na velike razlike rješenje za manjinsku Vladu bilo da nemaju usaglašeni stav o niti jednom ključnom programskom pitanju, ali da ključni programski zadatak manjinske Vlade bude osmišljavanje načina da ukinu održavanje izbora u Crnoj Gori, jer ovakav panični bijeg od izbora nikada nije viđen na tlu Evrope", dodao je Šaranović.

Istakao je da od "savjetnika Bastijančića nije dobijen odgovor zašto nijesu raspisani izbori za SO Bar 5. juna iako četvorogodišnji mandat odbornicima SO Bar ističe 26. juna".

"I zašto je time prekršena imperativna zakonska norma iz izbornog zakona da se izbori održavaju najkasnije 15 dana prije isteka četvorogodišnjeg mandata odbornicima", upitao je na kraju Šaranović.

Bonus video: