Milačić: SNP da ne predaje vlast u ruke DPS-u, neće se pitati u konstruktivnim predlozima niti imati mogućnost veta

Milačić ističe da je već sada jasno da Temeljni ugovor sa SPC koji najavljuje SNP nije priznanje njenog vjekovnog kanonskog i državotvornog statusa, nego izgovor za degradaciju njenog statusa i pravdanje potpisivanja istog takvog "ugovora" sa NVO CPC, "proisteklu iz evidencije nekoliko ateista kod MUP-a"

13002 pregleda 260 reakcija 66 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora još jednom poziva Socijalističku narodnu partiju (SNP) da odustane od učešća u izdajničkoj manjinskoj vladi, u vladi prodaje izborne volje i vladi afirmacije Mila Đukanovića.

U saopštenju koje potpisuje predsjednik partije Marko Milačić navodi se da je Pravoj Crnoj Gori jasno da svojim apelom ne pokušava buđenje "uspavanog" SNP-a, "nego doziva političkog bolesnika koji je u dubokoj komi, na respiratorima i aparatima, zalegao od trovanja ministarskim foteljama".

"Ipak i moralna dužnost i vjera u čuda nas tjeraju da pokušamo još jedan elektrošok ove partije koja samo formalno politički diše na aparatima lažnih obećanja i ciničnih benefita manjinske vlade. Tačnije, Dritan Abazović planira vladu od 19 članova (18 ministara plus premijer) u kojoj bi SNP imao šest. To znači da se SNP neće pitati ništa čak ni kada se primjeni dvotrećinska formula, jer je šest glasova ispod jedne trećine. To znači da se SNP neće pitati ni u konstruktivnim predlozima, niti će imati blokirajući mehanizam veta ili bilo čega, a u Skupštini će se pitati još i manje. To je cijena konverzije pet poslaničkih mjesta za šest ministarskih u toj vladi", rekao je Milačić.

On poziva SNP da ne predaje vlast u ruke DPS-u zarad šest ministarskih fotelja i da se u poslednjem trenutku kada je jasno da najosetiljivije resore dobija ni manje ni više nego SDP sa penzionisanim Rankom Krivokapićem u resoru ministra vanjskih poslova, "što ovaj gospodin ni za 30 godina šurovanja sa DPS-om nije mogao ni da sanja - kada su sva obećanja oko manjinske vlade uveliko pogažena i definitivno postala nemoguća, da bar u ovom trenutku naprave otklon od izdajničke i štetočinske politike u koju su slijepo zagazili već mjesecima, zbog koje su potpisali izdajnički Memorandum, rušili Vladu, rukovodstvo Skupštine, parlamentarnu većinu, odnose među građanima i svaki svoj kredibilitet".

Milačić ističe da je već sada jasno da Temeljni ugovor sa SPC koji najavljuje SNP nije priznanje njenog vjekovnog kanonskog i državotvornog statusa, nego izgovor za degradaciju njenog statusa i pravdanje potpisivanja istog takvog "ugovora" sa NVO CPC, "proisteklu iz evidencije nekoliko ateista kod MUP-a".

Dodaje da je isti model za 30 godina izlizano primijenjen na druge nacionalne institucije kada je Crnogorska akademija nauka i umjetnosti degradirana i izjednačena sa NVO Dukljanska akademija nauka i umjetnosti, te kada je Univerzitet Crne Gore degradiran izjednačavanjem "sa raznim kojekakvim tajkunskim univezitetima i privatnim noćnim školama".

"Po istom modelu su firme od jednog evra, lažnih biznismena i privrednika, preuzimale velika državna preduzeća, kradući ime, poslove, novac, znanje i imovinu. Potpuna degradacija svega što ovaj narod i građane Crne Gore drži u poretku, međusobnom uvažavanju i pristojnoj zajednici plaćena je sa šest ministarskih fotelja SNP-a. Prava Crna Gora poziva SNP, svakog njegovog člana, svaki njegov organ pa i glavni odbor da odustajanjem od izdajničke i promašene politike i odluke o manjinskoj vladi, sruše izdaju građana i izdaju Crne Gore, zarad šest ministarskih fotelja i šačice vlasti koja će svakako kratko trajati, ako uopšte bude i nastupila", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: