Savjet mladih DPS: Studentima hitno obezbijediti grijanje i toplu vodu

“Ovakvo postupanje uprave Studentskog doma, na čelu sa direktorom Lukom Ilićem, partijskim uljebom Demokratske Crne Gore, je, blago rečeno, bestidno, s obzirom na to da u 21. vijeku crnogorskim studentima, koji ističu da je ovo samo jedan u moru problema s kojim se suočavaju u domu, nijesu obezbijeđeni adekvatni uslovi za nesmetan svakodnevni život i učenje"

3938 pregleda 7 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Savjet mladih Demokratske partije socijalista (DPS) zahtijeva da se studentima, koji su smješteni u Drugoj fazi Studentskog doma u Podgorici, hitno obezbijedi grijanje i topla voda.

Iz Savjeta mladih DPS-a su kazali da bi obraćanje crnogorskih studenata, da nemaju grijanje i toplu vodu već neko vrijeme vikendom, a od skoro i tokom radnih dana, trebalo biti crveni alarm za svakoga ko misli o budućnosti Crne Gore.

Kako su rekli, nadležni su očigledno ostali gluvi za molbe studenata su se, zbog skromnih studentskih budžeta, odlučili na život u domu u kojem bi država trebalo da obezbijedi osnovne uslove za život.

“Ovakvo postupanje uprave Studentskog doma, na čelu sa direktorom Lukom Ilićem, partijskim uljebom Demokratske Crne Gore, je, blago rečeno, bestidno, s obzirom na to da u 21. vijeku crnogorskim studentima, koji ističu da je ovo samo jedan u moru problema s kojim se suočavaju u domu, nijesu obezbijeđeni adekvatni uslovi za nesmetan svakodnevni život i učenje”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, u Savjetu mladih DPS-a se pitaju kada će se “politički uhljebi koji su zaposjeli fotelje ustanova i institucija" koje bi trebalo da se bave zaštitom najboljeg interesa mladih početi da rade ono za šta su plaćeni.

“Pitamo se i kad će studenti resornom ministarstvu koje predvodi Vesna Bratić prestati da budu tema samo onda kad se obilježava Međunarodni dan studenata”, naveli su iz Savjeta mladih DPS-a.

Bonus video: