Sekulović potvrdio pisanje "Vijesti": SDT u februaru dobilo kriptovanu komunikaciju, u martu potvrđeno ugovaranje šverca

"Dana 11.04.2022. od strane Uprave policije, Specijalnom državnom tužilaštvu dostavljen je obrađeni materijal u odnosu na kriminalne aktivnosti većeg broja lica - članova kriminalne organizacije"

40096 pregleda 105 reakcija 33 komentar(a)
Sekulović, Foto: Luka Zeković
Sekulović, Foto: Luka Zeković

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Sergej Sekulović saopštenjem je potvrdio pisanje Vijesti - da je Specijalno državno tužilaštvo u februaru dobilo kriptovanu komunikaciju, na osnovu koje je u martu potvrđeno da je Miloš Medenica preko "Sky ECC" aplikacije naručivao kokain i ugovarao šverc cigareta.

Sekulović naglašava da se, poštujući pretpostavku nevinosti i ne želeći da ugrožavaju tok istrage, nisu oglašavali vezano za slučaj privođenja Vesne Medenice, ali da zbog javnosti iznose neke činjenice - radi objektivnog informisanja.

Pojasnio je da je Specijalno državno tužilaštvo 15. decembra 2021. godine, Zamolnicom od Tužilaštva Republike Francuske tražilo pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnom predmetu, to jest da su tražili dostavljanje sadržaja sa "Sky" platforme, koji se može dovesti u vezu sa kriminalnim aktivnostima na području Crne Gore:

"A u cilju identifikacije vlasnika i analize sadržaja navedenog KODA. Dana 17.02.2022. SDT-u na prethodno upućenu Zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći stigao je traženi materijal", piše u saopštenju.

Pojašnjeno je da je SDT 23. februara Upravi policije dostavio taj materijal - na dalju kriminalističku obradu.

"Dana 16.03.2022. izvršena je identifikacija Skay korisnika o čemu je upoznat postupajući tužilac. Dana 11.04.2022. od strane Uprave policije, Specijalnom državnom tužilaštvu dostavljen je obrađeni materijal u odnosu na kriminalne aktivnosti većeg broja lica - članova kriminalne organizacije", napisao je Sekulović.

Povezani članci

18. April 2022.

Medenica hospitalizovana u Centru za kardiologiju KCCG

18. April 2022.

Uhapšena Vesna Medenica

Bonus video: