Bečić: Istraživanja potvrđuju naše stavove - ubjedljiva većina građana smatra da su izbori jedino rješenje

"Sud građana je nemoguće izbjeći i svaki pokušaj izigravanja izborne volje je osuđen na propast. Narodu pripada da presudi. On to želi. Omogućimo mu to"

11571 pregleda 41 reakcija 15 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić smatra da su današnja istraživanja dvije organizacije "potvrdila" stavove koje je ova partija iznosila na protestima.

"Ubjedljiva većina građana smatra da su izbori jedino rješenje za izlazak iz političke krize i da ih treba organizovati što prije,dok su podaci o manjinskoj Vladi porazni", napisao je Bečić na Tviteru.

Istraživanje Agencije MINA i Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) pokazalo je da skoro 60 odsto građana smatra da su izbori jedino rješenje za izlazak iz političke krize, a više od polovine da ih treba organizovati odmah, ili u što skorijem roku.

Toliki procenat podrške, smatra Bečić, nekom političkom rješenju je "zaista rekord u istraživanjima".

"Dakle, sud građana je nemoguće izbjeći i svaki pokušaj izigravanja izborne volje je osuđen na propast. Narodu pripada da presudi. On to želi. Omogućimo mu to", dodao je Bečić.

Na kraju je poručio...

"Prekinite više ovu pijačnu tragikomediju kojoj svjedočimo skoro pola godine, a koja kompromituje državu i maltretira građane, vratimo mandat narodu i hajdemo na vanredne izbore, da ovo evropski i civilizovano razriješimo", zaključio je Bečić.

Bonus video: