DPS: Da li je Stojanović nakon raspisane potjernice bio u hotelu sa potpredsjednikom Opštine i načelnikom CB Berane?

Iz DPS su kazali da će poštujući pretpostavku nevinosti, insistirati da se kompletan slučaj rasvjetli do kraja

6525 pregleda 10 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Komisija za bezbjednost i odbranu Demokratske partije socijalista (DPS) upitala je danas da li je pripadnik policije Srbije Danilo Stojanović koji je juče uhapšen u Beranama, nakon raspisane međunarodne potjernice boravio u hotelu "Lukas" sa potpredsjednikom Opštine Berane i načelnikom Centra bezbjednosti CB Berane?

Stojanović je uhapšen juče u Beranama po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd.

Iz DPS je saopšteno da je crnogorska javnost, juče zvaničnim saopštenjem Uprave policije obaviještena kako je u Beranama uhapšen Stojanović, dodajući da se po njihovim informacijama on predao nakon neuspješnog bjekstva za Albaniju, po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisala Srbija.

"Stojanović je inače rođeni brat potpredsjednika Opštine Berane Darka Stojanovića i brat od strica šefa CB Berane Raduna Stojanovića. Ono što je posebno interesantno jeste okolnost, da je prema informacijama koje su se pojavile u crnogorskoj javnosti, osumnjičeni Stojanović boravio u hotelu Lukas u Beranama sa gore navedenim licima dana 15.04. u prijepodnevnim satima, odnosno, nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica, što bi predstavljao ozbiljan skandal koji bi za sobom povlačio kako političku tako i krivičnopravnu odgovornost", ističe se u saopštenju.

Iz DPS su kazali da će poštujući pretpostavku nevinosti, insistirati da se kompletan slučaj rasvjetli do kraja.

"Pozivamo nadležne organe da izuzmu snimke sa kamera iz navedenog objekta kako bi se rasvijetlile sve okolnosti povodom predmetnog događaja", zaključuje se u saopštenju Komisije za bezbjednost i odbranu DPS.

Stojanović je prekjuče ujutro pobjegao prilikom kontrole na graničnom prelazu Grnčar između Crne Gore i Albanije, kada je policija u posebnu traku izdvojila automobil u kojem je nalazio kao saputnik.

Stojanovića MUP Srbije sumnjiči da je član kriminalne grupe Darka Šarića, koji je prošle sedmice uhapšen u međunarodnoj akciji, koju su koordinisali EUROPOL i EUROJUST.

Bonus video: