Đukanović: Ne izgleda realno da ćemo imati većinu od 49 poslanika

"Spremni smo da podržimo i neku manju većinu, ali smo kazali da se ne saglašavamo sa namjerom da se partije koje su suverenističke većine, koje su doprinijele nezavisnosti, isključuju iz manjinske vlade bez valjanog obrazloženja"

20420 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da su, ako Socijalistička narodna partija (SNP) odluči da bude u manjinskoj vladi, danas najbliži njenom formiranju.

On je odgovarao na pitanja tokom diskusije na temu "Crna Gora nakon raspada SFRJ - dostignuća, izazovi i perspektive'' na Pravnom fakultetu u Podgorici.

"Postoje nekolike verzije ko će činiti poslaničku podršku toj vladi. DPS je kazala da će bez interesa i participacije u vladi, podržati njeno formiranje, da bi napokon Crna Gora dobila vladu".

Istakao je da je njihov interes bio da vladu u parlamentu podrži 49 poslanika, jer bi to obezbijedilo većinu za izbor čelnika u sudskoj grani vlasti.

"Danas ne izgleda realno da ćemo imati tu većinu. Spremni smo da podržimo i neku manju većinu, ali smo kazali da se ne saglašavamo sa namjerom da se partije koje su suverenističke većine, koje su doprinijele nezavisnosti, isključuju iz manjinske vlade bez valjanog obrazloženja".

Bonus video: