SO Mojkovac zakazana za četvrtak: SNP još vaga da li će dati kvorum

Sjednica SO Mojkovac zakazana za sjutra, iz SNP-a ne znaju da li će prisustvovati zasjedanju, koje su ranije napustili “zbog nezadovoljavajućeg odnosa u ostatku vladajuće većine prema toj stranci”

4163 pregleda 4 komentar(a)
Sa sjednice SO Mojkovac, Foto: Opština
Sa sjednice SO Mojkovac, Foto: Opština

Sjednica Skupštine opštine (SO) Mojkovac, koja 14. aprila nije održana zbog nedostatka kvoruma, odnosno neučešća odbornika Socijalističke narodne partije (SNP), zakazana je za sjutra. Šef odborničkog kluba SNP-a Ivo Bulatović, međutim, nije mogao “Vijestima” da kaže da li će njegove partijske kolege i on obezbijediti kvorum.

Iz SNP-a ranije su obrazložili da na sjednicu SO nijesu došli “zbog nezadovoljavajućeg odnosa u ostatku vladajuće većine prema toj stranci”.

Bulatović nije mogao da kaže ni čime su nezadovljni u odnosu koalicionih partnera.

”Naša odluka bila je donesena zbog nekorektnog odnosa prema SNP-u. To je bilo vezano za prošlu sjednicu. Vidjećemo kakvu ćemo odluku donijeti za četvrtak. Treba da sjednemo i razgovaramo narednih dana“, kazao je on.

Predsjednik SO Mojkovac Marko Janketić objašnjava da je sjednicu zakazao u skladu sa Poslovnikom, ali da ne zna hoće li prisustvovati odbornici SNP-a.

”Mišljenja sam da SNP prvo treba da eventualne nesporazume riješi unutar koalicije Za budućnost Mojkovca, u okviru koje su bili učesnici lokalnih izbora. Nakon toga naravno i sa ostalim partnerima iz vladajuće većine. Sjednicu sam zakazao u skladu sa Poslovnikom za četvrtak 21. aprila”, rekao je on.

Mojkovački parlament čine 14 odbornika koalicije koju je predvodio DPS, osam koalicije Za budućnost Mojkovca, četiri Demokrata, po dva iz Građanskog pokreta URA i koalicije Ne damo Mojkovac i jedan iz Ujedinjene Crne Gore.

Na dnevnom redu ponovo zakazane sjednice SO su o odluke o konstatovanju prestanka mandata dosadašnjem i imenovanju novog v.d. sekretara SO, te o pokretanju postupka za izmjene i dopune Statuta Opštine, zatim predlog Programa rada SO za ovu godinu… Pred odbornicima bi trebalo da bude finansijski izvještaj o radu JU Centar za kulturu “Nenad Rakočević” za prošlu, kao i odluke o davanju saglasnosti na plan i program te ustanove za ovu godinu. Slične izvještaje, programe i planove trebalo bi da podnese i JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Bonus video: