Potvrđeno pisanje "Vijesti": Adžić, Marović, Đurović i Novaković-Đurović kandidati za ministre

U saopštenju se navodi da je na današnjim sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora GP URA konstatovano da je ta partija iz političkih procesa koji su se odigrali u prethodnim mjesecima izašla kao pobjednik

20248 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Predsjedništvo i Glavni odbor Građanskog pokreta URA jednoglasno su podržali kadrovska rješenja Ure u budućoj 43. Vladi Crne Gore. U pitanju su kandidati Filip Adžić, Jovana Marović, Goran Đurović i Ana Novaković-Đurović.

"Stranački organi Ure kao kandidata za ministra unutrašnjih poslova imenovali su potpredsjednika Filipa Adžića, kao kandidatkinju za ministarku evropskih integracija potpredsjednicu Jovanu Marović, kao kandidata za ministra ekonomskog razvoja i turizma potpredsjednika Gorana Đurovića i za kandidatkinju za ministarku ekologije i prostornog planiranja političku direktorku Anu Novaković-Đurović“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je na današnjim sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora GP URA konstatovano da je ta partija iz političkih procesa koji su se odigrali u prethodnim mjesecima izašla kao pobjednik.

Stranački organi Ure su takođe za novu članicu Predsjedništva te partije izabrali Milijanu Vukotić-Jelušić.

Zaključeno je da URA nije odustala ni od jednog svog principa, svojih vrijednosti i programskih načela.

„URA je preuzela odgovornost i uspjela da otpočne proces pomirenja nepomirljivih političkih polova u Crnoj Gori. Započet je proces transformacije crnogorske političke scene ali i društva na bolje i on je sada već nepovratan. U tom procesu mnoge političke partije ali i ostali subjekti društva dolaze na ono što su bazične vrijednosti Ure“, piše u saopštenju.

Iz Ure su istakli i da su na ovaj način kao partija vodili računa o rodnoj ravnopravnosti te taj procenat u njihovim kadrovskim rješenjima za sastav buduće Vlade iznosi 50 - 50 odsto.

Bonus video: