Radulović: Odluka Bulajića moralan čin

"Junački je izjaviti da je Crna Gora spremna za 43. Vladu, posebno kada sagledamo aktuelnu situaciju puno konflikata, uslovljavanja i u vremenu punom izazova i na unutrašnjem i globalnom"

19310 pregleda 185 reakcija 38 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Šef poslaničkog kluba Pokreta za promjene, Branko Radulović kazao je da je odluka Strahinje Bulajića da podnese ostavku na mjesto predsjednika Skupštine odraz moralnih principa.

"U pitanju je častan čovjek. Njegov postupak razumijem u potpunosti i to je odraz njegovih moralnih načela i principa i doživljaja cjeloklupne situacije. Ko će dalje i kako, postoji poslovnik i procedure, a to ću ostaviti ličnostima koje su za to zadužene da komentarišu", kazao je Radulović za RT Nikšić.

Na konstataciju da su u javnosti oprečna i podijeljena mišljenja ko može ili ne može zakazati sjednicu Skupštine, Radulović ističe:

"Ustav ne može sve da definiše, a to je posljedica odsustva Zakona koji nijesmo donijeli. Da imamo taj zakon jasno bi se definisale sve stvari, pa ne bi bilo ni pravnog ni političkog dvoumljenja", kazao je Radulović.

Na pitanje kako će PzP glasati, odnosno hoće li podržati vladu mandatara Dritana Abazovića, Radulović je odgovorio odrečno.

"Iznijećemo jasne stavove kakva je trebala da bude i koja personalna rješenja. Za ovu Vladu nećemo glasati. Junački je izjaviti da je Crna Gora spremna za 43. Vladu, posebno kada sagledamo aktuelnu situaciju puno konflikata, uslovljavanja i u vremenu punom izazova i na unutrašnjem i globalnom. Ukoliko je ono što bi trebalo da bude podrška, uslovljeno od kriminogenog režima, nepročišćenog DPS, mi odbijamo da učestvujemo u tome", kazao je Radulović.

Bonus video: