Abazović predvodi crnogorsku delegaciju na otvaranju Bijenala u Veneciji

"Abazović će prisustvovati svečanom otvaranju paviljona Crne Gore, koje će se održati večeras u istorijskom zdanju Palazzo Malipiero, ali i posjetiti paviljone drugih država koje učestvuju na ovogodišnjem Bijenalu", navodi se u saopštenju

13123 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović predvodiće crnogorsku delegaciju koja će učestvovati na ceremoniji otvaranja 59. Bijenala umjetnosti u Veneciji.

Iz Kabineta potpredsjednika je saopšteno da će Abazović učestvovati na poziv predsjednika Venecijanskog bijenala Roberta Čikuta i umjetničke direktorice Sesilije Alemani.

Bijenal umjetnosti će se održati u periodu od 21. do 23. aprila 2022. godine.

"Abazović će prisustvovati svečanom otvaranju paviljona Crne Gore, koje će se održati večeras u istorijskom zdanju Palazzo Malipiero, ali i posjetiti paviljone drugih država koje učestvuju na ovogodišnjem Bijenalu", navodi se u saopštenju.

Istakli su da je Bijenale umjetnosti najznačajnija svjetska smotra savremene umjetnosti koja se od 1895. godine održava svake druge godine u Veneciji.

"Bijenale u Veneciji se smatra najznačajnijim mjestom predstavljanja tokova i dometa kulture, te stoga Crna Gora već duži niz godina uzima učešće na istom, s ciljem unapređenja međunarodne prepoznatljivosti i sopstvenog imidža", piše u saopštenju.

Ovogodišnje bijenale okuplja oko 80 zemalja, među kojima su SAD, Njemačka, Francuska, Belgija, Italija, Kina, Japan, Kanada, ali i države okruženja, poput Srbije, Hrvatske, Albanije.

Bonus video: