Donfrid u Crnoj Gori 29. aprila

"Ona će se zahvaliti Crnoj Gori što se pridružila sankcijama EU protiv Rusije, u znak podrške Ukrajini, pružanju humanitarne i bezbjednosne pomoći, kao i što je zatvorila vazdušni prostor za ruske letjelice", navodi se u saopštenju Stejt dipartmenta

9040 pregleda 13 komentar(a)
Donfrid, Foto: TV Vijesti
Donfrid, Foto: TV Vijesti

Pomoćnica državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid, posjetiće Crnu Goru 29. aprila, najavljeno je iz Stejt dipartmenta.

Ona će naredne sedmice posjetiti i ostale države Zapadnog Balkana, a prilikom boravka u Crnoj Gori će, kako je saopšteno, ukazati na podršku SAD i istaći potrebu za ubrzanjem rada na evroatlantskom putu Crne Gore i pristupanju EU, jačanju članstva u NATO-u i podršci zajedničkim vrijednostima, uključujući borbu protiv korupcije.

"Ona će se zahvaliti Crnoj Gori što se pridružila sankcijama EU protiv Rusije, u znak podrške Ukrajini, pružanju humanitarne i bezbjednosne pomoći, kao i što je zatvorila vazdušni prostor za ruske letjelice", navodi se u saopštenju Stejt dipartmenta.

Donfrid će posjetu Zapadnom Balkanu početi 25. aprila kada će boraviti na Kosovu, zatim će posjetiti Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Sjevernu Makedoniju.

Bonus video: