Abazović posjetio ukrajinski paviljon na Bijenalu u Veneciji

Potpredsjednik Vlade je u službenoj posjeti Bijenalu u Veneciji, gdje boravi na poziv predsjednika Venecijanskog bijenala Roberta Ćikuta i umjetničke direktorice Sesilije Alemani

3074 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade
Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović posjetio je ukrajinski paviljon na 59. Bijenalu u Veneciji, kako bi iskazao solidarnost sa Ukrajinom i njenim građanima.

On je to uradio, kako su saopštili iz njegovog Kabineta, uz ministre nekoliko evropskih država, a na poziv italijanskog ministra kulture Darija Frančeskinija.

Osim Frančeskinija ukrajinski paviljon su sa Abazovićem posjetili i ministri kulture Španije, Slovenije, Austrije, Kosova i Albanije.

Abazović je u službenoj posjeti Bijenalu u Veneciji, gdje boravi na poziv predsjednika Venecijanskog bijenala Roberta Ćikuta i umjetničke direktorice Sesilije Alemani, a iz Kabineta su kazali da je posjetio paviljone više država svijeta, kao i zemalja regiona.

Podsjetili su da je sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem i ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem, kao i crnogorskom ambasadorkom u Italiji Milenom Šofranac Ljubojević, prisustvovao svečanom otvaranju crnogorskog paviljona koji nosi naziv „Umijeće držanja za ruke”.

"Bijenale umjetnosti najznačajnija je svjetska smotra savremene umjetnosti koja se od 1895. godine održava svake druge godine u Veneciji, a paviljon Crne Gore nalazi se u istorijskom zdanju Palazzo Malipiero", navodi se u saopštenju Kabineta potpredsjednika Vlade.

Bonus video: