Jokić: Ujedinjena će na predstojećim lokalnim izborima nastupati samostalno

Koalicija, međutim, nije naš imperativ nego mogućnost i to pod uslovom da se možemo dogovoriti brzo i uz uvažavanje"

10114 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Miljana Kljajić
Foto: Miljana Kljajić

Ujedinjena Crna Gora saopštila je da će predstojećim lokalnim izborima u nekoliko gradova nastupiti samostalno.

Kako se navodi i saopštenju koje potpisuje predsjednik Izvršnog odbora Ujedinjene CG Danilo Jokić postoji mogućnost i da, postigne li se ubrzo dovor, nastupi i u koaliciji u pojedinim sredinama.

"Takvu mogućnost odobrili su Predsjedništvo i Izvršni odbor stranke na zajedničkoj sjednici. Rukovodstvo stranke na čelu sa predsjednikom Danilovićem dobilo je mandat da razgovara na tu temu sa onima koji nijesu javno ili tajno rušili i na kraju srušili izbornu volju građana od 30. avgusta 2020. Sa onima koji su pohitali u novi tabor ili se muče da odaberu stranu Ujedinjena neće razgovarati. Koalicija, međutim, nije naš imperativ nego mogućnost i to pod uslovom da se možemo dogovoriti brzo i uz uvažavanje", naveo je Jokić.

Dodaje da se očekuje da do 5. maja Ujedinjena saopšti definitivan stav tim povodom imajući u vidu da je prva grupa izbora zakazana već za 5. jun.

"Zaista je bilo neočekivano i skandalozno da se lokalni izbori, od strane predsjednika Đukanovića, raspišu i razvuku na cijeli jun i rascjepkaju kako bi izgubili na važnosti. Mi iz Ujedinjene, međutim vidimo u tome i ostavljanje prostora novoj, najavljenoj većini u Skupštini Crne Gore da obesmisli lokalne izbore, odnosno da ih pod plaštom objedinjavanja odloži za kraj ove ili početak nove godine. Bio bi to klasičan, nezakoniti udar na parlametarizam ali neke slične pokušaje smo već vidjeli. Pažljivo pratimo šta se događa i pozivamo kolege kojima je stalo do zakonitosti da to zajedno ispratimo", naveo je Jokić u saopštenju.

Bonus video: